… het is een bekende introductie van onze collega Stefáno van Leeuwen als hij zich voorstelt aan een nieuwe groep cursisten. Hoog […]
“Waar die drang om iets te willen betekenen voor de wereld en iets te veranderen vandaan komt? Misschien komt het omdat ik […]
Al generaties lang runnen families bakkerijen door het hele land. Hierdoor zit bij sommige studenten het bakkersvak in hun bloed. It runs […]
De student van vandaag is anders dan vroeger. Dat vraagt om gemoderniseerd lesmateriaal. Om beknopte paragrafen theorie, afgewisseld met bijvoorbeeld filmpjes of […]
Tim van Dalen is docent bij Bakery Institute en bakker in zijn eigen microbakkerij ‘Puur uit de schuur’ in Almere Haven. Als […]
Van popsterren als Madonna en Rihanna tot de koningin van Denemarken en de kroonprins van Japan. Als patissier in een van de […]
Nederlands graan wordt steeds populairder. Van het contact met de boer tot de charme van het ambacht: vier bakkers over hun liefde […]
Wat maakt de bakker blij? Voor de oud-cursisten van Bakery Institute is dat vooral het ambacht zelf, het plezier en de sociale […]
Zelf brood bakken is populair: de meel en gist was in veel supermarkten uitverkocht, molens worden overspoeld met nieuwe bezoekers en uit […]