Bij Bakery Institute komen we dagelijks mooie verhalen tegen. Carrière-switchers die het roer omgooien, bakliefhebbers die elkaar in Zaandam ontmoeten en bakkers die met veel toewijding en vakmanschap hun vak uitoefenen, soms al generaties lang. In onze magazines vind je een verzameling van die verhalen uit de bakkerijwereld. En daarnaast doen we natuurlijk wat we het liefst doen: onze kennis delen. Blader de magazines lekker door en laat je inspireren!

Back to school

editie 02 – september 2023

Wanneer heb jij voor het laatst in de schoolbanken gezeten? Om kennis op te doen, inspiratie op te snuiven en te ontdekken waarin jij uitblinkt? Dit nummer van ons magazine staat bol van verhalen van studenten die back to school gingen om het bakkersvak te leren! Van carrière-switchers die het roer omgooiden tot nieuwe generatie bakkers die het familiebedrijf van hun ouders overnemen. Of patissiers die na de opleiding in een klassieke banketbakkerij of juist een high-end restaurant terechtkomen. In verschillende rubrieken lees je hoe zij invulling geven aan hun nieuwe uitdagingen. Bij Bakery Institute willen wij ook zelf altijd blijven leren. Daarom haalden wij kennis op bij oud-studenten over biologisch en duurzaam produceren en delen meer over het lesmateriaal Bakkerstalent. Bovendien geven we je een kijkje in het leslokaal van Gerard, Hans, Stefáno, Tim en Daan. Let’s go back to school en laten we vooral áltijd blijven leren!

Lees hier het magazine!

In dit magazine:

Class of...

Van 2011 tot 2023, deze studenten gooiden het roer om en volgden een opleiding bij Bakery Institute.

Oui chef!

Oud-studenten Patisserie serveren je een bijzonder dessert vanuit hun restaurantkeuken.

Take my bread away

Ondernemers over de liefde voor het bakkersvak en de liefde voor elkaar.

Familiezaken

Als het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan.

Bun Voyage!

Natuurlijk mag theorie en kennis in dit magazine niet ontbreken! In dit bakdossier ontdek je alles over de populaire cinnamon bun.

En verder...

Oud-studenten informeren ons over biologisch en duurzaam produceren of over werken in een traditionele bakkerij. Je komt natuurlijk alles te weten van Bakery Institute in de verschillende interviews met de medewerkers. Daarbij passeert Bakkerstalent ook de revue. En op veler verzoek deelt Janet weer een recept!

Tien!

editie 01 – september 2021

Een verjaardag, zeker een tienjarig jubileum, is een moment dat gevierd moet worden. Daarom brengen wij eenmalig een heel bijzonder jubileum magazine uit. Een feestje voor het oog, voor je gemoed en voor het vak! Want in dit magazine staan we niet alleen stil bij 10 jaar Bakery Institute, we vieren vooral het bakkersvak. Het is een magazine boordevol verhalen van mensen die werkzaam zijn in de bakkerij, soms al voor generaties en soms vanuit een heel andere achtergrond. De één bakt voor 10 vestigingen en de ander op 10m2. Maar wat alle bakkers bindt is de liefde voor het product.

Lees hier het magazine!

In dit magazine:

Class of...

Van 2011 tot 2021, deze studenten gooiden het roer om en volgden een opleiding bij Bakery Institute.

Inspiratietours

Net als tijdens de 9-weekse opleiding nemen we je in deze tweedaagse tours mee langs verschillende adressen waar je als brood- en banket liefhebber je hart op kunt halen.

Making dough

Wat is de definitie van succes en waarom kiezen mensen voor het bakkersvak? Ondernemers nemen je mee in hun succesverhaal.

Hollands graan

Vier oud-studenten vertellen over hun liefde voor graan van Hollandse bodem.

Bakdossiers

Hoe start je een desem op? En wat is het verschil tussen een watersoes en soes op basis van melk? Natuurlijk mag theorie en kennis in dit magazine niet ontbreken!

Bon à petit

Wat is het geheim van de microbakkerij? 10 bakkers delen hun tips en ervaringen voor bakken op 10m2.

En verder...

Kom je natuurlijk alles te weten van Bakery Institute in de verschillende interviews met de medewerkers en leest de 10 oneliners die we niet meer kunnen horen. Inspiratie is er dankzij de mooie reportages van maatwerk leertrajecten bij bakkers en het succes van #ikbakthuis. Ook ontdek je welke mensen achter de schermen actief zijn en krijg je een kijkje in de historie van de Verkadefabriek.