Overweeg je deel te nemen aan een cursus of heb je je net ingeschreven en ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Op deze pagina lees je meer over onze werkwijze. Bijvoorbeeld over het aanmeldproces, de cursusdag(en) en ons annuleringsbeleid.

Cursusaanbod

Bij Bakery Institute bieden we een breed cursusaanbod op het gebied van patisserie, boulangerie, chocolaterie, viennoiserie en ijsbereiding, zowel voor thuisbakkers als professionals. Je vindt het volledige, actuele cursusaanbod inclusief data en prijzen hier op de site. Gebruik de filters om te zien welke cursussen nog beschikbaar zijn.

Is de cursus van jouw keuze vol? Wanneer je het belangstellingsformulier invult, houden we je op de hoogte van de data. De cursussen worden gepland op basis van animo. Hou de website dus in de gaten!

Cursusoverzicht

Aanmelden

Heb je een cursus gevonden die je aanspreekt? Dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op de website.

Bevestiging

Na aanmelden ontvang je een automatische mail ter bevestiging van ontvangst. Binnen maximaal 4 dagen (maar meestal eerder!) ontvang je een mail met bevestiging van je deelname. Heb je je aangemeld voor een vervolg of professionals cursus? Dan kan het zijn dat we eerst contact opnemen om te vragen naar je voorkennis en leerwensen.

Betaling

Bij de bevestigingsmail tref je de factuur en betaallink voor de betaling. Alle cursussen zijn btw-vrij vanwege onze CRKBO registratie. De betaaltermijn is 14 dagen na ontvangst van de factuur.

Aftellen maar!

Als we de betaling hebben ontvangen is je inschrijving definitief en kun je je bezoek aan Zaandam gaan plannen! Wist je dat sommige hotels in de omgeving een korting bieden aan cursisten? Informeer bij ons naar een kortingscode. Twee weken van tevoren ontvang je van ons een herinnering per mail.

Praktische informatie

Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn? Kan ik bij jullie parkeren? Houden jullie rekening met dieetwensen bij de lunch? Moet ik iets meenemen naar de cursus?

In de herinneringsmail die je twee weken voor de start van de cursus van ons krijgt, vind je een link naar de pagina met praktische informatie. Klik op onderstaande knop om de pagina vast te bekijken. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan ook de Veelgestelde vragen.

Praktische informatie

Wat kenmerkt een cursus bij Bakery Institute?

Professioneel

Onze cursussen vinden plaats in een professionele omgeving en worden gegeven door gedreven docenten die hun vak verstaan en kunnen bouwen op een flinke dosis praktijkervaring.

Persoonlijk

Aan de cursussen nemen maximaal 12 cursisten deel. We vinden het belangrijk dat alle cursisten zich op hun gemak voelen en een leuke, leerzame ervaring hebben.

Puur vakmanschap

We werken met pure, goede kwaliteit grondstoffen en ambachtelijke processen. Je maakt niet alleen een recept, maar leert ook over de functie van grondstoffen en werkwijzen, zodat je snapt wat je doet en waarom.

Praktijkgericht

De cursussen zijn erop gericht dat je de geleerde recepturen in je eigen context kunt gebruiken. De docent neemt je mee vanaf de basis van de techniek en legt je de grondstoffen, werkwijzen en theorie uit aan de werkbank. Nadat alle stappen zijn toegelicht en gedemonstreerd, ga je in duo's aan de slag. Natuurlijk neem je het gemaakte mee naar huis!

Benieuwd hoe een cursusdag bij ons verloopt? Bekijk de video!

Annuleren of verplaatsen

Als je je inschrijft voor een cursus of opleiding, rekenen we op je komst. We houden de plek voor jou bezet. Kun je er onverhoopt niet bij zijn vanwege zwaarwegende redenen zoals ziekte of overlijden van een naaste, neem dan contact met ons op.

Bij het aanmelden accepteer je onze annuleringsvoorwaarden. Je hebt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen of tot de cursus start. Tot 30 dagen voor de start van de cursus kun je kosteloos annuleren of verplaatsen, daarna worden er annuleringskosten gerekend. Je helpt ons door:

  • Je pas in te schrijven als je zeker weet dat het in je agenda past.
  • Op tijd aan ons door te geven dat je er niet bij kunt zijn. Hoe eerder wij het weten, hoe groter de kans dat we nog iemand anders blij kunnen maken met jouw plek. Soms hebben we nog mensen op de wachtlijst of kunnen we met extra promotie de plek nog invullen.
  • Zelf een vervanger te zoeken die jouw plek kan innemen. Heb je een collega- (thuis)bakker die kan deelnemen? Geef het aan ons door. Let er wel op dat bij een vervolg- of professionals cursus jouw vervanger binnen de doelgroep van de cursus moet passen.

Voor meer informatie over annuleren en verplaatsen, verwijzen we je naar onze voorwaarden.

Algemene leveringsvoorwaarden