Wist je dat we bij Bakery Institute al ons lesmateriaal zelf ontwikkeld hebben? Hiervoor werken we samen met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). In de 9-weekse opleidingen voor carrière-switchers gebruiken we het online platform Bakkerstalent. De bakkerijopleidingen in het mbo werken hier ook mee. Daarnaast zijn er twee theorieboeken op het gebied van boulangerie en patisserie. Het materiaal is een absolute aanrader voor thuisbakkers, praktijkbegeleiders, bakkers, koks, docenten… kortom: iedereen met een honger naar kennis.

De boeken geven een helder overzicht van de theorie en technieken en bieden handvatten voor het bakproces. Je leert alles over de functie van verschillende grondstoffen en aandachtspunten bij de bereiding. De basisrecepten helpen je de theorie toe te passen in de praktijk. Pakt het product niet goed uit? De foutenanalyse helpt je te achterhalen wat er mogelijk is misgegaan. De vele foto’s en interviews met diverse bakkers geven je inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Ben je op zoek naar een theoretisch naslagwerk dat je helpt het bakproces beter te begrijpen? Aarzel dan niet en plaats snel je bestelling. Je kunt de boeken ook tijdens de cursus aanschaffen in Zaandam.

Patissier: tot in perfectie

Met dit boek heb jij de kennis in huis om uiteenlopende creaties te maken: van het werken met boterdeeg tot het glaceren van een taart. Het boek bevat een uitgebreid hoofdstuk grondstoffenkennis, met natuurlijk alles over de belangrijkste grondstoffen voor de patissier: boter, suiker, room, eieren en chocolade. Vervolgens komen alle belangrijke productgroepen van de patisserie aan bod: boterdegen, bladerdegen, schuim, vullingen en glaçages. In ieder hoofdstuk wordt ingegaan op de hoofd- en hulpgrondstoffen, de werkwijze en eigenschappen, het bakproces en een foutenanalyse.

Bestel

Boulanger: aan de bak

Brood bakken is een complex proces waarbij zowel vaktechnische handelingen als natuurlijke processen aan bod komen. Dit boek geeft je inzicht in dit proces aan de hand van de begrippen fermentatie en tolerantie. Het boek start met een hoofdstuk over de basis van brood en de hoofdgrondstoffen. Vervolgens komen alle stappen van het bakproces langs: voorbereiden (incl. receptberekening), mengen en kneden, verdelen en opmaken, insnijden en bakken en natuurlijk de rijsprocessen. Naast een direct proces op gist wordt ook ingegaan op vertraagde processen. In het hoofdstuk deegoptimalisatie leer je meer over o.a. desem, voordegen en kookstukken. Naast brood bakken komt ook viennoiserie aan bod.

Bestel

Online leeromgeving Bakkerstalent

Wil je meer weten over het online leermiddel Bakkerstalent? Ga dan naar de website van SVH, bekijk de leaflet en vraag een gratis demolicentie aan.