Loop jij warm voor een beroep waarin je dagelijks toewerkt naar een concreet eindresultaat en mensen blij maakt met een smakelijk product? Onze opleiding tot boulanger biedt niet alleen de mogelijkheid om dit ambacht te leren, maar laat je ook de veelzijdigheid van brood zien met een kleine hoeveelheid grondstoffen als basis.
Voor wie?
De doelgroep van de opleiding varieert in leeftijd van 18 tot 67 jaar. Voorkennis is geen vereiste, een leergierige houding en intrinsieke motivatie om het bakkersvak in te gaan wel.
Docenten
Hans
Boulangerie Chocolaterie Glacerie Patisserie ViennoiserieTim
Boulangerie ViennoiserieDaan
BoulangerieBeschikbare data
Enthousiast geworden?
Tips voor je oriëntatie op het bakkersvak
Overweeg je een carrièreswitch en wil je je verder oriënteren op de 9-weekse opleiding? Deze tips helpen je bij het maken van je keuze:
Neem deel aan een oriëntatie-ochtend
Een aantal keer per jaar organiseren we een online oriëntatie-ochtend voor geïnteresseerden van de 9-weekse. Tijdens deze ochtend word je geïnformeerd over het ontstaan van de school, de opbouw van de opleiding en komt een oud-student aan het woord. Ook kun je natuurlijk al je brandende vragen stellen!
Zoek verschillende typen bedrijven op
Het ene bakkersbedrijf is het andere niet: of je komt te werken in een traditionele bakkerij in een klein dorp, een bakker met meerdere vestigingen, een hippe zaak met horeca of een grote industriële bakker maakt nogal een verschil. Ga eens kijken en bedenk: wat spreekt me aan en waar zie ik mezelf werken?
Loop een dag mee in een bakkerij
Ga op zoek naar een bakkerij waar je een dag mee kan lopen zodat je zelf kunt ervaren hoe het beroep van bakker er in de praktijk uit ziet. Wat zijn je werktijden en wat doe je zoal op een dag? Werk je vooral zelfstandig of in teamverband? Klopt het beeld dat je hebt?
Ga langs bij een oud-student
Wie kan je beter informeren over de opleiding dan iemand die de opleiding zelf heeft gevolgd? Onze oud-studenten werken door het hele land en zijn altijd bereid je iets te vertellen over hun ervaring.