Het is één van de meest gestelde vragen: waar komen de studenten na de 9-weekse opleiding terecht? Op deze pagina vind je informatie over de oud-studenten: wat doen ze nu, waar kun je ze vinden en wat is hun verhaal?

Van pensioenadviseur, makelaar en beroepsmilitair, tot stukadoor, kok en patholoog- anatoom: carrière-switchers van diverse pluimage gooiden het roer om en lieten zich met onze 9-weekse opleiding omscholen tot patissier of boulanger. Na succesvol afronden van de opleiding behoren ze automatisch tot de alumni van Bakery Institute. We houden nauw contact met onze oud-studenten en zijn vaak betrokken bij het vervolgtraject: het zoeken van een stage, baan of opzetten van een onderneming.

Alumnidag

Eens in de twee jaar worden alle oud-studenten van de Patisserie en Boulangerie opleidingen uitgenodigd voor een alumnidag. Deze dag staat in het teken van inspiratie, ontmoeting en discussie. Ook worden de houten bordjes die prijken op de alumniwand ceremonieel uitgereikt aan alle groepen die sinds de vorige alumnidag zijn afgestudeerd. In de tussentijd blijven oud-studenten geïnformeerd met een speciale alumni-nieuwsbrief die een paar keer per jaar verschijnt.

In de praktijk

De opleidingen van Bakery Institute zijn opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen en het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Met het diploma op zak kun je aan de slag in de praktijk en is het tijd om ervaring op te doen: in de opleiding leer je hoe het moet, in de praktijk leer je hoe het werkt.

Ben jij werkgever en op zoek naar personeel voor in de bakkerij? Neem gerust contact met ons op om meer te horen over het startniveau of je vacature te verspreiden onder oud-studenten.

Het verhaal van...

Deze carrières-switchers kozen voor het bakkersvak. Of ze nu een eigen zaak zijn gestart, voor een baas werken, of worden klaargestoomd om het familiebedrijf voort te zetten, allemaal komen ze hun bed uit voor het bakken van een mooi product. Laat je inspireren door de verhalen van onze oud-studenten.

Bekijk het overzicht van oud-studenten