Loading...

Nieuwe cursussen: Vegan patisserie, Eclairs en soezen en Handgemaakt Brood: Glutenvrij

24 Oktober 2019
Nieuwe cursussen: Vegan patisserie, Eclairs en soezen en Handgemaakt Brood: Glutenvrij

Nieuwe cursussen: Vegan patisserie, Eclairs en soezen en Handgemaakt Brood: Glutenvrij

In 2020 staan er diverse nieuwe cursussen voor thuisbakkers op het programma. We spelen in op de toenemende vraag naar vegan producten met de tweedaagse cursus Vegan patisserie. Wil je leren hoe je mooie producten kunt bakken zonder dierlijke grondstoffen, dan ben je bij deze cursus aan het goede adres. We maken een aantal klassiekers uit de patisserie, zoals een macaron en tartelette, en maken een mooie desserttaart, allemaal op plantaardige basis en zonder onnodig veel toevoegingen. Een mooie basis waarmee je verder kunt experimenteren.

Een andere nieuwe cursus waarin allergeenvrij bakken centraal staat is Handgemaakt Brood: Glutenvrij. In deze dagcursus maak je verschillende broden op basis van glutenvrije graansoorten en een brood met glutenvrije desem. Denk er wel aan: de cursus vindt plaats in een bakkerijomgeving (niet glutenvrij), de producten worden dan ook glutenarm.

In de cursus Eclairs en soezen leer je alle ins en outs van een goed soezenbeslag of zoals de Fransen het noemen: pâte à choux. Je maakt chique eclairs met diverse vullingen en afwerkingen en een feestelijke croquembouche (soezentoren).

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.