Loading...

Bakery Institute nieuwe onafhankelijke opleider in ijs

26 April 2019
Bakery Institute nieuwe onafhankelijke opleider in ijs

Bakery Institute nieuwe onafhankelijke opleider in ijs

Achter de schermen van Bakery Institute in Zaandam wordt momenteel hard gewerkt aan een curriculum voor het professioneel opleiden van ijsbereiders. De cursussen ‘Delizioso Gelato’ en ‘IJstaarten’ zitten al langer in het aanbod. Met ingang van aankomend najaar wordt het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden aanzienlijk uitgebreid. De plannen liggen er al langer. Bakery Institute heeft de ingrediënten voor ijsbereiders én de expertise namelijk al in huis. Nu het IJscentrum in Wageningen zal ophouden te bestaan, wordt er vaart gezet achter de plannen om niet alleen potentiële brood- en banketbakkers op te leiden, maar ook toekomstige ijsbereiders van dienst te zijn. “Ons aanbod op het gebied van ijs wordt net zo breed als voor geïnteresseerden in brood en banket”, aldus directeur Tamara Hoogerwaard. “We bieden cursussen aan voor koks of consumenten die met een kleine ijsmachine ijs willen leren draaien, maar helpen ook ondernemers die een ijssalon hebben of willen starten. Bovendien bieden we ijscursussen voor patissiers. Het vak kent immers veel overeenkomsten; we ontvangen nu al veel ijsbereiders die juist meer over patisserie willen weten”.

Splinternieuwe klaslokalen

Even was er sprake van dat het IJscentrum bij Bakery Institute onderdak zou krijgen. Nu de partijen daarover geen overeenstemming hebben bereikt, zet Bakery Institute haar eigen plannen verder voort. “Met de splinternieuwe klaslokalen op de begane grond die we onlangs hebben ingericht, kan onze locatie in Zaandam uitstekend dienst doen als ijskeuken”, aldus Tamara Hoogerwaard. “Maar ook een cursus op een externe locatie behoort tot de mogelijkheden. Momenteel beraden we ons op de keuze van leveranciers voor grondstoffen en machines. Ook zijn er gesprekken gaande met de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) én met de SVH, om ons cursusaanbod goed te laten aansluiten op de markt, hedendaagse eisen voor accreditatie en onze cursisten bovendien, wanneer zij daarvoor interesse hebben, te kunnen klaarstomen voor een Meestertitel.” Komende zomer, wanneer ijsbereiders druk zijn in hun salons, wordt er hard gewerkt aan het aanbod om (toekomstige) ijsbereiders na het seizoen in Zaandam te kunnen ontvangen. “Wij zijn al sinds 2011 een onafhankelijke opleider op het gebied van brood en banket. Ook ijs past bij ons. We kijken er enorm naar uit!”

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.