Wanneer heb jij voor het laatst in de schoolbanken gezeten? Om kennis op te doen, inspiratie op te snuiven en te ontdekken waarin jij uitblinkt? Dit...
Wanneer heb jij voor het laatst in de schoolbanken gezeten? Om kennis op te doen, inspiratie op te snuiven en te ontdekken waarin jij uitblinkt? Dit...
Righ High was het event getiteld afgelopen weekend bij Bakery Institute in Zaandam. Rogge: het smaakvolle graan dat zo veelzijdig is. Klanten...
Je zit gebakken deze zomer in Zaandam! Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij...
Vorige week maakten we bekend dat we een nieuwe cursus in ons aanbod hadden, Handgemaakt Brood: Microbakkerij. De eerste aanmeldingen kwamen al...
Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij runnen. Vrijdag 17 maart is het weer...
Van 9 tot en met 12 februari was het eindelijk zover: Bakery Institute verwelkomde panettone expert Alberto Bernardi. De tweedaagse masterclass in...
Hebben jullie dit jaar ook weer brood te koop? Jazeker! Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met...
“Waarom is panettone zo duur?” Het is de eerste vraag die oppopt als je panettone intypt in google. Bakkers die zich al eens gewaagd hebben aan...
Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij runnen. Vrijdag 11 november is het weer...
De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers de weg naar Zaandam te vinden voor diverse cursussen. Voor het opdoen van nieuwe kennis over een...
Je zit gebakken deze zomer in Zaandam! Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij...
De student van vandaag is anders dan vroeger. Dat vraagt om gemoderniseerd lesmateriaal. Om beknopte paragrafen theorie, afgewisseld met bijvoorbeeld...
De Startersdag die we samen met de NBOV en Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij op woensdag 30 maart organiseerden, heeft een diverse groep...
Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij runnen. Vrijdag 25 maart is het weer...
We krijgen veel vragen over de STAP regeling. Deze regeling zal in eerste instantie alleen gelden voor een selectief gedeelte van ons aanbod. De...
Waarom komt mijn brood plat uit de oven? Heb je tips hoe ik een desem kan starten en onderhouden? Ik wil minder bvm gebruiken, hoe pak ik dat aan?...
Momenteel geldt er een landelijke lockdown. Hierbij een overzicht van de veelgestelde vragen: Gaan jullie cursussen door? Gedurende de...
Dozen vol smakelijke macarons en kransjes voor Prakkie Over. Leerlingen Bakery Institute stellen honderd kerstpakketten samen Bron: Noordhollands...
Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij runnen. Vrijdag 3 december is het weer...
Hij kan gezien worden als één van de grondleggers van het gedachtegoed van Bakery Institute: François Brandt. Na tien jaar neemt hij afscheid van...
Zeg je high-end Viennoiserie, dan zeg je: Johan Martin. Van Australië tot Dubai en van Kiev tot Hong Kong. Scholen vanuit de hele wereld vragen deze...
Er is ontzettend veel animo voor onze cursussen, daarom zijn veel edities momenteel volgeboekt. We werken bovendien sinds corona met kleinere groepen...
Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij runnen. Vrijdag 20 augustus is het weer...
Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij runnen. Vrijdag 13 augustus is het weer...
Op 5 september bestaat Bakery Institute 10 jaar! Daarom geven we eenmalig een bijzonder magazine uit. Lees hier meer en reserveer een exemplaar!
Zeg je high-end Viennoiserie, dan zeg je: Johan Martin. Scholen vanuit de hele wereld vragen deze op en top vakman om zijn kennis en creativiteit te...
Voor de ontwikkeling van nieuw en eigentijds lesmateriaal hebben Bakery Institute en SVH de handen ineengeslagen. De theorieboeken Boulanger en...
Regelmatig krijgen we vragen over de regelingen voor het volgen van scholing en er verandert bovendien een hoop op dit terrein, denk aan het STAP...
Horeca en de bakkerijsector smelten steeds meer samen. De afgelopen jaren zijn brood en patisserie een grotere rol gaan spelen in de horeca en er...
Waarom raakt mijn anglaise in de schift? Hoe kan ik meer eigentijdse decoraties maken? Heb je tips voor het lossen van mijn cake? Met deze en andere...
Elke editie van de 9-weekse opleiding hebben de studenten een productieweek waarin ze met elkaar een bakkerij runnen. Vrijdag 26 maart is het weer...
Per maandag 15 maart 2021 kunnen we weer van start met onze korte cursussen. De Rijksoverheid staat het aanbieden van educatieve activiteiten in...
Nog 1 maand tot Pasen! Ga jij weer met ons aan de bak? Na het succes van vorig jaar bieden we deze Paas opnieuw het #ikbakthuis Paaspakket aan. Want...
François Brandt bakte voor het vakblad Bakkerswereld met Hollandse Tritordeum. Het recept: Ingredienten: 100% Tritordeum bloem 25% Melkdesem...
Vandaag reikten we in Zaandam het driehonderdste diploma uit. Tien jaar na de opening van onze particuliere bakkerijopleiding nam Henk van der Ploeg...
Studenten van onze negenweekse opleidingen Boulangerie en Patisserie hebben besloten de verse baksels uit hun praktijklessen de komende periode te...
Nu we met Kerst geen kant op kunnen, is het zaak om er thuis een feestje van te maken en genoeg lekkers in huis te halen. De studenten van de...
Het aantal Corona besmettingen neemt weer toe. Om onze cursussen op een verantwoorde manier te kunnen blijven geven, hebben we diverse maatregelen...
Met ingang van augustus zijn de opleidingen van Bakery Institute opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting...
Deze week stropen de studenten van de 9-weekse Patisserie de mouwen op. Ze werken aan een zomers pakket vol lekkernijen om de staycation in te luiden....
De afgelopen weken bakten jullie heel wat af met #ikbakthuis! Dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk, maar nog veel liever bakken we samen met...
Alweer ruim drie jaar geleden nam Bakery Institute samen met het Horizon College het initiatief tot de verkenning naar de behoefte aan een niveau 4...
Nu een groot deel van Nederland noodgedwongen thuis zit, duiken veel mensen de keuken in. Vooral zelf brood bakken is populair. Meel en bloem zijn op...
Zelf brood bakken is populair: de meel en gist was in veel supermarkten uitverkocht, molens worden overspoeld met nieuwe bezoekers en uit cijfers...
Het Paasweekend staat voor de deur. Ben je op zoek naar een leuke activiteit met Pasen en sta je graag in de keuken? Dan hebben we goed nieuws! Nu...
Als cursisten niet naar ons kunnen komen, dan komen wij wel naar hen! Op dit moment zijn onze deuren in Zaandam gesloten en we weten nog niet wanneer...
Afgelopen dinsdag was het precies tien jaar geleden dat François Brandt in Parijs werd uitgeroepen tot beste broodbakker ter wereld in de categorie...
Geen thuisbakkers, geen carrière-switchers en geen professionele brood- of banketbakkers namen op 9 en 10 maart bezit van onze broodbakkerij. Chefs...
Maak indruk met Pasen met originele paaseieren of een zelfgebakken stol. Professionals kunnen op 17 en 18 maart bij ons terecht voor de cursus...
Op vrijdag 24 januari nam een groep kersverse boulangers in bijzijn van vrienden, familie en andere geïnteresseerden hun diploma in ontvangst. De...
After two successful courses last year, Damien Wager will be returning to Bakery Institute for a two-day Patisserie course on the 7th and 8th of March...
Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en...
Bakery Institute pakt dit jaar weer groots uit met haar stand op de Bakkersvak. Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: ‘We laten zien...
Deze week stropen de studenten van de 9-weekse Boulangerie en Patisserie de mouwen op. Ze werken aan een mooi assortiment voor de feestdagen. De...
“Bijdragen aan een gezonde branche voor de toekomst waarbij de bakker weer leidend is in de keten”, dat is de missie van Bakery Institute. Het...
Bij alle patissiers in Frankrijk vind je ‘m na Nieuwjaar: de driekoningentaart. Driekoningen of Epifanie wordt op 6 januari met name in Frankrijk...
Naar verluidt gaan er maar liefst 12 scholen starten met de niveau 4 opleiding Boulanger, waarvan de meerderheid aftrapt in het schooljaar 2020-2021....
In 2020 staan er diverse nieuwe cursussen voor thuisbakkers op het programma. We spelen in op de toenemende vraag naar vegan producten met de...
Een kijkje nemen in de les? Eindelijk de knoop doorhakken over je opleidingskeuze? Je vragen aan ons voorleggen? Het kan tijdens de open dag! Op...
Op 5 september konden de roze vlaggen uit want het was feest bij Bakery Institute! Samen met founders, relaties, oud-studenten en familie en vrienden...
Achter de schermen van Bakery Institute in Zaandam wordt momenteel hard gewerkt aan een curriculum voor het professioneel opleiden van ijsbereiders....
World Chocolate Master Frank Haasnoot geeft in augustus 2019 een driedaagse masterclass bij het Bakery Institute in Zaandam.In deze driedaagse cursus...
Op zaterdag 27 juli geeft pastry chef Damien Wager uit de UK een masterclass chocolade bij Bakery Institute in Zaandam. De kosten zijn 195 euro....
Per 1 januari is onze collega Tamara Hoogerwaard voorzitter van Bakery Nexus, het young professionals netwerk van de bakkerijbranche. Naast deze rol...
Met welk doel is Bakery Institute opgezet? Hoeveel studenten volgden de 9-weekse opleiding en wat doen zij momenteel? Hoe ziet het cursusaanbod voor...
Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met...
Op 22 november zond de Keuringsdienst van Waarde (NPO) een aflevering uit over stokbrood. Ze vergeleken in het programma een Frans stokbrood met een...
Bakery Institute behoort tot de FD Gazellen 2018! In november werden we door Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot een van de snelst groeiende...
Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met...
Een kijkje nemen in de les? Eindelijk de knoop doorhakken over je opleidingskeuze? Je vragen aan ons voorleggen? Het kan tijdens de open dag! Op...
Kom na alle feestdagendrukte inspiratie opdoen voor het nieuwe jaar op de Horecava! Voor het vierde jaar op rij is de Bakkerij van de (v)Oorsprong...
Sinds december 2017 gaat de opleidingswinkel van Bakery Institute zelfstandig verder onder de vlag van KISS Bakery. Het wordt geleid door Jaco...
Bakkerswereld, 16 november Het Financieele Dagblad reikt de FD Gazelle Awards ieder jaar uit aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland....
Wat is het zoutgehalte van mijn brood? Wanneer mag iets volkoren heten? Wat zijn enzymen? Brood ligt onder een vergrootglas en de behoefte aan...
Breng jij deze zomer bakkend door aan de Middellandse zee? Met een fruitig recept in je koele keuken, bij een toffe patisserie aan de andere kant van...
Na de opstart van Bakery Institute 5,5 jaar geleden is er veel gebeurd in Zaandam. We zijn enorm gegroeid, hebben nieuwe docenten aangenomen, zijn...
Deel je beroepstrots en geef klanten een inkijkje in het bakkersvak… Betrek je klanten bij de ontwikkeling van je bedrijf… Zet je vaste...
Brood, Banket, Koffie en Toppers in de Bakkerij van de (V)Oorsprong ‘Verbinden en Ontmoeten’ is het thema van de Bakkerij van de...
Het stokje wordt overgedragen! Per 1 december a.s. zal Tamara Hoogerwaard aantreden als nieuwe directeur van Bakery Institute The Netherlands BV. Zij...