Loading...

Nieuws

Laatste nieuws van Bakery Institute
Nieuwe lichting boulangers afgestudeerd
Nieuwe lichting boulangers afgestudeerd

​Op vrijdag 24 januari nam een groep kersverse boulangers in bijzijn van vrienden, familie en andere geïnteresseerden hun diploma in ontvangst. De...

Lees meer
Guest chef masterclass: Damien Wager (English)
Guest chef masterclass: Damien Wager (English)

After two successful courses last year, Damien Wager will be returning to Bakery Institute for a two-day Patisserie course on the 7th and 8th of March...

Lees meer
Bakery Institute organiseert ‘Uitverkoren’ masterclass
Bakery Institute organiseert ‘Uitverkoren’ masterclass

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en...

Lees meer
Bakery Institute zet bij Bakkersvak in op verbinden en samenwerken
Bakery Institute zet bij Bakkersvak in op verbinden en samenwerken

Bakery Institute pakt dit jaar weer groots uit met haar stand op de Bakkersvak. Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: ‘We laten zien...

Lees meer
Kom 20 december naar de Bakery Christmas Pop-up Store
Kom 20 december naar de Bakery Christmas Pop-up Store

Deze week stropen de studenten van de 9-weekse Boulangerie en Patisserie de mouwen op. Ze werken aan een mooi assortiment voor de feestdagen. De...

Lees meer
Bestuursleden gezocht!
Bestuursleden gezocht!

“Bijdragen aan een gezonde branche voor de toekomst waarbij de bakker weer leidend is in de keten”, dat is de missie van Bakery Institute. Het...

Lees meer
Galette des Rois cursus bij Bakery Institute
Galette des Rois cursus bij Bakery Institute

Bij alle patissiers in Frankrijk vind je ‘m na Nieuwjaar: de driekoningentaart. Driekoningen of Epifanie wordt op 6 januari met name in Frankrijk...

Lees meer
Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten
Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten

Naar verluidt gaan er maar liefst 12 scholen starten met de niveau 4 opleiding Boulanger, waarvan de meerderheid aftrapt in het schooljaar 2020-2021....

Lees meer
Nieuwe cursussen: Vegan patisserie, Eclairs en soezen en Handgemaakt Brood: Glutenvrij
Nieuwe cursussen: Vegan patisserie, Eclairs en soezen en Handgemaakt Brood: Glutenvrij

In 2020 staan er diverse nieuwe cursussen voor thuisbakkers op het programma. We spelen in op de toenemende vraag naar vegan producten met de...

Lees meer
Open dag 13 december 2019
Open dag 13 december 2019

Een kijkje nemen in de les? Eindelijk de knoop doorhakken over je opleidingskeuze? Je vragen aan ons voorleggen? Het kan tijdens de open dag! Op...

Lees meer
Bakery Institute viert 8-jarig jubileum en opening nieuwe locatie
Bakery Institute viert 8-jarig jubileum en opening nieuwe locatie

Op 5 september konden de roze vlaggen uit want het was feest bij Bakery Institute! Samen met founders, relaties, oud-studenten en familie en vrienden...

Lees meer
Bakery Institute nieuwe onafhankelijke opleider in ijs
Bakery Institute nieuwe onafhankelijke opleider in ijs

Achter de schermen van Bakery Institute in Zaandam wordt momenteel hard gewerkt aan een curriculum voor het professioneel opleiden van ijsbereiders....

Lees meer
Frank Haasnoot geeft eerste masterclass in Nederland bij Bakery Institute
Frank Haasnoot geeft eerste masterclass in Nederland bij Bakery Institute

World Chocolate Master Frank Haasnoot geeft in augustus 2019 een driedaagse masterclass bij het Bakery Institute in Zaandam.In deze driedaagse cursus...

Lees meer
Pastry Chef Damien Wager geeft masterclass
Pastry Chef Damien Wager geeft masterclass

Op zaterdag 27 juli geeft pastry chef Damien Wager uit de UK een masterclass chocolade bij Bakery Institute in Zaandam. De kosten zijn 195 euro....

Lees meer
Tamara Hoogerwaard wordt voorzitter van Bakery Nexus

Per 1 januari is onze collega Tamara Hoogerwaard voorzitter van Bakery Nexus, het young professionals netwerk van de bakkerijbranche. Naast deze rol...

Lees meer
Nieuwe brochure!
Nieuwe brochure!

Met welk doel is Bakery Institute opgezet? Hoeveel studenten volgden de 9-weekse opleiding en wat doen zij momenteel? Hoe ziet het cursusaanbod voor...

Lees meer
Oriëntatie-ochtend 12 december 2019
Oriëntatie-ochtend 12 december 2019

Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met...

Lees meer
Beslist geen Franse slag in Nederlandse bakkerij!
Beslist geen Franse slag in Nederlandse bakkerij!

Op 22 november zond de Keuringsdienst van Waarde (NPO) een aflevering uit over stokbrood. Ze vergeleken in het programma een Frans stokbrood met een...

Lees meer
Bakery Institute wint in 2018 opnieuw FD Gazelle Award!
Bakery Institute wint in 2018 opnieuw FD Gazelle Award!

Bakery Institute behoort tot de FD Gazellen 2018! In november werden we door Het Financieele Dagblad uitgeroepen tot een van de snelst groeiende...

Lees meer
Oriëntatie-ochtend 18 januari 2019
Oriëntatie-ochtend 18 januari 2019

Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met...

Lees meer
Open dag 14 december 2018
Open dag 14 december 2018

Een kijkje nemen in de les? Eindelijk de knoop doorhakken over je opleidingskeuze? Je vragen aan ons voorleggen? Het kan tijdens de open dag! Op...

Lees meer
Bakkerij van de (v)Oorsprong op Horecava 2018
Bakkerij van de (v)Oorsprong op Horecava 2018

Kom na alle feestdagendrukte inspiratie opdoen voor het nieuwe jaar op de Horecava! Voor het vierde jaar op rij is de Bakkerij van de (v)Oorsprong...

Lees meer
Opleidingswinkel Bakery Institute wordt KISS Bakery
Opleidingswinkel Bakery Institute wordt KISS Bakery

Sinds december 2017 gaat de opleidingswinkel van Bakery Institute zelfstandig verder onder de vlag van KISS Bakery. Het wordt geleid door Jaco...

Lees meer
Bakery Institute wint FD Gazelle Award!
Bakery Institute wint FD Gazelle Award!

Bakkerswereld, 16 november Het Financieele Dagblad reikt de FD Gazelle Awards ieder jaar uit aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland....

Lees meer
Samenwerking roc Horizon College opleiding Boulanger
Samenwerking roc Horizon College opleiding Boulanger

Wat is het zoutgehalte van mijn brood? Wanneer mag iets volkoren heten? Wat zijn enzymen? Brood ligt onder een vergrootglas en de behoefte aan...

Lees meer
Bakery Institute Selfie contest: ‘Bakkend de zomer door’

Breng jij deze zomer bakkend door aan de Middellandse zee? Met een fruitig recept in je koele keuken, bij een toffe patisserie aan de andere kant van...

Lees meer
Nieuw bestuur voor Bakery Institute

Na de opstart van Bakery Institute 5,5 jaar geleden is er veel gebeurd in Zaandam. We zijn enorm gegroeid, hebben nieuwe docenten aangenomen, zijn...

Lees meer
Zomertoer 2017 Speciaal voor bakkerijbedrijven

Deel je beroepstrots en geef klanten een inkijkje in het bakkersvak… Betrek je klanten bij de ontwikkeling van je bedrijf… Zet je vaste...

Lees meer
Horevaca - Bezoek de Bakkerij van de (V)Oorsprong en haar partners!
Horevaca - Bezoek de Bakkerij van de (V)Oorsprong en haar partners!

Brood, Banket, Koffie en Toppers in de Bakkerij van de (V)Oorsprong ‘Verbinden en Ontmoeten’ is het thema van de Bakkerij van de...

Lees meer
Het stokje wordt overgedragen! - Directiewisseling Bakery Institute
Het stokje wordt overgedragen! - Directiewisseling Bakery Institute

Het stokje wordt overgedragen! Per 1 december a.s. zal Tamara Hoogerwaard aantreden als nieuwe directeur van Bakery Institute The Netherlands BV. Zij...

Lees meer
Nieuwsbrief

Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.