Leertraject Ondernemerschap

Onderzoek of je een eigen bedrijf kan beginnen
  • Heb jij altijd al gedroomd van een eigen zaak maar weet je niet goed waar je moet beginnen?

  • Krijg je van iedereen bedrijfsadviezen en zie je door de bomen het bos niet meer?

  • Heb je duizend-en-een ideeën maar nog geen concreet plan?

  • Ontvang je steeds meer bestellingen van buren en kennissen en wil je onderzoeken of je het in je hebt om een bedrijf te beginnen?

Tijdens onze ondernemerschapscursus zet je onder begeleiding de eerste stappen richting een eigen bedrijf. Je gaat na of het ondernemerschap bij je past, je zet je ideeën om in concrete plannen en onderzoekt of deze haalbaar zijn.

Bedrijfsplan

Het traject

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, een theorieboek en individuele coaching. Het theorieboek bestaat uit zeven modules waarin de verschillende aspecten van het ondernemerschap aan bod komen, zoals het concept, de markt, de klant en de financiën. Je leert waar je informatie kunt vinden en gaat zelfstandig aan de slag met opdrachten.

Deze opdrachten zijn altijd gericht op jouw bedrijfsplan, denk bijvoorbeeld aan het doen van een marktonderzoek.

Tijdens de bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op de onderwerpen, je gaat samen met andere studenten ideeën en informatie uitwisselen en maakt kennis met verschillende partijen zoals leveranciers.

Begeleiding

Op deze dagen heb je ook coachingsgesprekken waarbij je een-op-een begeleiding krijgt. Hoe je dit invult is aan jou en zal per persoon verschillen: het kan heel praktisch van aard zijn (welk type oven is het meest geschikt?) maar er is ook ruimte om bijvoorbeeld twijfels of drempels te bespreken (ben ik wel geschikt voor het ondernemerschap?).

Eigen keuzes maken

Wat we niet gaan doen is jou vertellen hoe je een bedrijf runt. Wij geloven namelijk niet dat er maar één recept is voor ondernemen en denken dat je op lange termijn meer hebt aan het maken van je eigen keuzes. Verwacht dus geen ‘zo moet je het doen’ maar wel een ‘hier kun je over nadenken’ of ‘waarom kies je ervoor om het zo te doen?’ We dagen je uit, vormen een stok achter de deur en verwachten van jou een actieve bijdrage aan de cursus, zowel tijdens de bijeenkomsten als in de periode ertussen bij het maken van de opdrachten en voorbereiden van de coachingsgesprekken.

Deelnemen

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen?
Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. We vertellen je graag alles over de cursus en willen tijdens een intake meer horen over je plannen en motivatie om deel te nemen.

Contact opnemen

Leertraject Ondernemerschap
Leertraject Ondernemerschap

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen zaak maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Heb je duizend-en-één ideeën maar nog geen concreet plan? Krijg...

Lees meer