Daan Hoijtink

Daan Hoijtink

docent
Boulangerie

“Ik was thuis al veel aan het koken en bakken thuis en oriënteerde me op een nieuwe toekomst. Toen ik op een dag binnenstapte bij Bakery Institute voelde direct heel vertrouwd aan. Ik heb de sprong gewaagd tot het nieuwe vak van bakker en heb nooit meer omgekeken.” Daan volgde in 2018 de 9-weekse Boulangerie opleiding na een carrière als geoloog bij een oliemaatschappij. Na de opleiding werkte Daan in de productiebakkerij van een zorginstelling, waar hij het bakken van biologisch brood combineerde met de begeleiding van jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ieder individu is verschillend en dat vraagt een andere behandeling en andere manier van uitleggen. De vaste structuur van een werkdag is heel belangrijk voor deze jongeren, dus moet je goed overzicht houden en problemen direct oplossen zodat deze structuur gewaarborgd blijft.”
Sinds 2022 werkt Daan als docent bij Bakery Institute. Lesgeven is altijd een passie geweest van Daan en hij hoefde dus niet lang na te denken toen er een positie beschikbaar kwam bij Bakery Institute. “Ik heb altijd een honger naar kennis gehad, niet alleen om zelf te leren, maar vooral om deze kennis met passie over te brengen aan anderen, of het nu gaat om surfen, geologie of brood.” Naast zijn docentschap experimenteert hij graag met biologische, Nederlandse granen en verschillende (fermentatie) technieken.

Leuk om te weten…
• Daan volgt een opleiding over ecosystemen en is onderweg om zijn droom te realiseren: zelfvoorzienend wonen met een eigen moestuin en voedselbos.
• De steevaste winnaar van de Bakery Institute bowlingcompetitie is Daan. Ook niet bepaald een eerlijke strijd aangezien zijn ouders elkaar leerden kennen op de kegelbaan.