Hans Heiloo

Hans Heiloo

docent
Boulangerie Chocolaterie Glacerie Patisserie Viennoiserie

Van het ontwikkelen van roomijscomposities als gespecialiseerd ijsbereider, tot het koningshuis en popsterren van smaakvolle viennoiserie en patisserie voorzien in het Amstel Hotel. Als vakman legde Hans een indrukwekkend parcours af. Om zijn praktijkkennis optimaal te kunnen overdragen, volgde hij de docentenopleiding en deed ervaring op in het mbo: “Lesgeven is nooit saai, althans ik zorg ervoor dat het dat niet wordt. Met al die verschillende doelgroepen probeer ik mijn didactische aanpak steeds meer te verfijnen. Ook bedenk ik telkens nieuwe werkvormen om de theorie nog duidelijker over te dragen.”
Sinds 2013 werkt deze allround vakman bij Bakery Institute en deelt hij graag zijn kennis van boulangerie, patisserie, chocolaterie en glacerie. Hier in de Zaanse Verkadefabriek ontwikkelde hij zich verder op het gebied van brood: “De les die ik wil meegeven is niet zozeer apart brood te maken met veel verschillende smaken en ingrediënten maar mooi en gezond brood te bakken met enkelvoudige grondstoffen. De kunst is om met de granen, fermentatie en een rustige ontwikkeling de primaire smaak van brood te verkrijgen.”

Leuk om te weten…
• Hans is van origine opgeleid tot elektricien maar stond het liefst in de keuken. In Zaandam kan hij op beide disciplines zijn hart op halen, menig defecte staafmixer krijgt hij weer aan de praat!
• Noem een kookboek en de kans is groot dat ‘ie voorkomt in de collectie van Hans. Al probeert deze boekenliefhebber jaarlijks de stapels wat in te dunnen.
• Hans is erelid van het Nederlands Patisserie Team en prijkt op de Wall of fame van het Boulangerie Team.