Stefáno van Leeuwen

Stefáno van Leeuwen

docent
Chocolaterie Patisserie

“Het docentvak sprak me altijd al aan maar vond ik geen logische eerste stap na mijn opleiding, eerst maar eens wat ervaring opdoen!” Bij Chocolaterie Pierre produceerde Stefáno diverse soorten bonbons. Ook was hij druk met het ontwikkelen van nieuwe smaken vullingen en het creëren van leuke holfiguren voor de feestdagen. Na een aantal succesvolle jaren ging hij aan de slag als patissier bij Tummers in Heemstede. De productie was telkens uiteenlopend: van desserttaarten en friandises, tot bladerdeegzoutjes en cakes. “Chef Boudewijn Nijmeijer stimuleerde me om mee te doen aan de Dutch Pastry Award, die ik in 2020 ook heb gewonnen.”
Stefáno draagt zijn kennis, praktijkvoorbeelden én enthousiasme voor het vak graag over. Sinds 2022 is hij dan ook onderdeel van het docententeam van Bakery Institute: “De omgeving waarin het vak geleerd wordt aan de cursisten voelt onwijs veilig en juist aan. Ik sta volledig achter de manier van opleiden en daag mensen graag uit om te doen waar ze echt blij van worden.”

Leuk om te weten…
• Als het zomer wordt is Stefáno in zijn element. Na het werk houdt hij zijn schort aan om de barbecue eens flink op te stoken óf hij stapt op zijn wakeboard voor de meest dwaze capriolen.
• De passie voor bakken heeft Stefáno niet van een vreemde. Hij stond als klein jongetje regelmatig bij zijn opa in de keuken. Voor het Bakery Institute magazine van 2023 gingen ze samen aan de bak.