9-weekse Patisserie opleiding

9 weken

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Data
  • 23 November 2020 t/m 29 Januari 2021

8495

  • 9 weken
  • fulltime opleiding
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 10 personen

aanmelden

belangstelling  

​De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers.

In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van patissier. Je leert over de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, suikersoorten, etc.) en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Ook leer je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) te herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding kan plaatsvinden na een intakegesprek. Overweeg je om deel te nemen? Laat het ons weten! Afhankelijk van de animo kiezen we er soms voor een extra editie in te plannen en bij weinig deelnemers moeten we soms een editie annuleren. Als je bij ons in beeld bent, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.

De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 of 11 weken, daarvan krijg je 9 weken les. In je vrije dagen ga je zelfstandig aan de slag met arbeidsmarktoriëntatie. Ben je benieuwd naar de exacte indeling van de verschillende weken, informeer bij ons naar het rooster.

Voor de eerstvolgende editie van de 9-weekse geldt een voorlopig rooster:

Week 1: 4 mei t/m 8 mei (5 mei vrij)

Week 2: 11 t/m 15 mei

Week 3: 18 t/m 22 mei (21 mei vrij)

Week 4: 25 t/m 29 mei

Vrije week: 1 t/m 5 juni (Pinksteren)

Week 5: 8 t/m 12 juni

Week 6: 15 t/m 19 juni

Week 7: 22 t/m 26 juni

Week 8: 29 juni t/m 3 juli (examen)

Week 9: 6 juli t/m 10 juli (10 juli diplomering)

Uitje: 16 en 17 juli

 

Kosten

€ 8.495,- inclusief BTW, lunch, kleding en lesmateriaal

Bij deelname 9-weekse Boulangerie betaal je een totaalbedrag van € 15.995,- inclusief BTW

Let op: Deze opleiding kun je opgeven bij ‘scholing’ bij je aangifte Inkomstenbelasting. Kijk hiervoor op de site van de Belastingdienst. Deze werkwijze gaat vervangen worden door een alternatief leer- en ontwikkelbudget genaamd het STAP-budget (Stimulans van de Arbeidsmarktpositie).

Doelgroep

Intrinsiek gemotiveerd
20 tot 50 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
MBO+/HBO niveau
Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
Werkervaring (niet-bakkerij)
Evt. Dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen


Soortgelijke opleidingen

Basis Chocolaterie

Basis Chocolaterie

Chocolaterie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Basis Chocolaterie

Desserttaarten en gebak

Desserttaarten en gebak

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Desserttaarten en gebak

Najaarschocolade

Najaarschocolade

Chocolaterie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Najaarschocolade

Confiserie

Confiserie

Patisserie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Confiserie