Loading...

9-weekse Boulangerie

9 weken

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!

Data
  • 4 November 2019 t/m 24 Januari 2020 (VOL)
  • 6 Juli t/m 11 September 2020
  • 30 November 2020 t/m 12 Februari 2021

8495

  • 9 weken
  • fulltime opleiding
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 9 personen

aanmelden

belangstelling  

De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger.

Je leert de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken).

Ook komen de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) aan de orde, leer je berekeningen (deeg, temperatuur, etc.) maken en kun je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding kan plaatsvinden na een intakegesprek. Overweeg je om deel te nemen? Laat het ons weten! Afhankelijk van de animo kiezen we er soms voor een extra editie in te plannen en bij weinig deelnemers moeten we soms een editie annuleren. Als je bij ons in beeld bent, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.

De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 of 11 weken, daarvan krijg je 9 weken les. In je vrije dagen ga je zelfstandig aan de slag met arbeidsmarktoriëntatie. Ben je benieuwd naar de exacte indeling van de verschillende weken, informeer bij ons naar het rooster.

 

Kosten

€ 8.495,- inclusief BTW, lunch, kleding en lesmateriaal.

Bij deelname 9-weekse Patisserie betaal je een totaalbedrag van € 15.995,- inclusief BTW.

Let op: Deze opleiding is af te trekken van de belasting. Kijk hiervoor op de site van de Belastingdienst.

Doelgroep

  • Intrinsiek gemotiveerd
  • 20 tot 50 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
  • MBO+/HBO niveau
  • Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
  • Werkervaring (niet-bakkerij)
  • Evt. dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen

Soortgelijke opleidingen

Puur Boulangerie

Puur Boulangerie

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Puur Boulangerie

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Werken met kookstukken

Werken met kookstukken

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Werken met kookstukken

Puur Desem

Puur Desem

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Puur Desem