Loading...

9-weekse Boulangerie opleiding

9 weken

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Data
  • 5 December 2022 t/m 10 Februari 2023 (VOL)
  • 8 Mei t/m 14 Juli 2023

8495

  • 9 weken
  • fulltime opleiding
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 8 personen

aanmelden

belangstelling  

De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger.

Je leert de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken).

Ook komen de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) aan de orde, leer je berekeningen (deeg, temperatuur, etc.) maken en kun je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding kan plaatsvinden na een intakegesprek. Overweeg je om deel te nemen? Laat het ons weten! Afhankelijk van de animo kiezen we er soms voor een extra editie in te plannen en bij weinig deelnemers moeten we soms een editie annuleren. Als je bij ons in beeld bent, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.

De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 of 11 weken, daarvan krijg je 9 weken les. In je vrije dagen ga je zelfstandig aan de slag met arbeidsmarktoriëntatie. Ben je benieuwd naar de exacte indeling van de verschillende weken, informeer bij ons naar het rooster.

 

Kosten

€ 8.495,- inclusief lunch, kleding en lesmateriaal, btw-vrij.

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.

Onze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget (Stimulans van de Arbeidsmarktpositie). Is een om- of bijscholing op jou van toepassing? Zoek via de website contact met het Regionaal Werkcentrum voor hulp en financieringsmogelijkheden. Een overzicht van alle andere regelingen en subsidies vind je op de site van de Rijksoverheid.

Bij deelname 9-weekse Patisserie betaal je een totaalbedrag van € 15.995,- m.u.v. deelnemers die al van de SFB korting profiteren.

Doelgroep

  • Intrinsiek gemotiveerd
  • 20 tot 50 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
  • MBO+/HBO niveau
  • Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
  • Werkervaring (niet-bakkerij)
  • Evt. dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen

Soortgelijke opleidingen

Viennoiserie professionals

Viennoiserie professionals

Viennoiserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Viennoiserie professionals

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Handgemaakt brood: (3) Master

Handgemaakt brood: (3) Master

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: (3) Master

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: (2) Vervolg