Loading...

9-weekse Boulangerie opleiding

9 weken

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Data
  • 13 Juni t/m 19 Augustus 2022
  • 14 November 2022 t/m 20 Januari 2023

8495

  • 9 weken
  • fulltime opleiding
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 8 personen

aanmelden

belangstelling  

De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger.

Je leert de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken).

Ook komen de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) aan de orde, leer je berekeningen (deeg, temperatuur, etc.) maken en kun je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding kan plaatsvinden na een intakegesprek. Overweeg je om deel te nemen? Laat het ons weten! Afhankelijk van de animo kiezen we er soms voor een extra editie in te plannen en bij weinig deelnemers moeten we soms een editie annuleren. Als je bij ons in beeld bent, kunnen we je hiervan op de hoogte houden.

De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 of 11 weken, daarvan krijg je 9 weken les. In je vrije dagen ga je zelfstandig aan de slag met arbeidsmarktoriëntatie. Ben je benieuwd naar de exacte indeling van de verschillende weken, informeer bij ons naar het rooster.

 

Kosten

€ 8.495,- inclusief lunch, kleding en lesmateriaal, btw-vrij.

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.

De 9-weekse opleiding kun je opgeven bij ‘scholing’ bij je aangifte Inkomstenbelasting. Kijk hiervoor op de site van de Belastingdienst. Deze werkwijze wordt per 2022 vervangen door een alternatief leer- en ontwikkelbudget genaamd het STAP-budget (Stimulans van de Arbeidsmarktpositie). Een overzicht van alle regelingen en subsidies vind je op de site van de Rijksoverheid.

Bij deelname 9-weekse Patisserie betaal je een totaalbedrag van € 15.995,- inclusief BTW.

Doelgroep

  • Intrinsiek gemotiveerd
  • 20 tot 50 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
  • MBO+/HBO niveau
  • Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
  • Werkervaring (niet-bakkerij)
  • Evt. dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen

Soortgelijke opleidingen

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Croissants en zoete degen

Croissants en zoete degen

Viennoiserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Croissants en zoete degen

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Glutenvrij