Gastles & Demonstratie

Maatwerk

Kennis delen gaat verder dan de deuren van Zaandam. Regelmatig bezoeken we scholen om daar de studenten, docenten en/of praktijkbegeleiders op te leiden. Bijvoorbeeld een gastles om studenten enthousiast en bewust te maken van de kansen van het bakkersvak of een maatwerktraining voor docenten om een specifieke vaktechniek te beheersen. Ook hebben we ervaring met gastlessen waarin studenten samenwerken met de bakkersbedrijven waar ze stagelopen. Dit is bedoeld om de praktijkopleiders meer te betrekken bij het onderwijs.

In het verleden werkten met onder meer samen met de volgende vmbo- en mbo-scholen: het Horizon College, ROC van Amsterdam, Summa College, Graafschap College, Friesland College en Zadkine College.

“Wij zijn nu aan zet om knopen door te hakken en deze nieuwe koers voort te zetten”

Er verandert veel in ons vakgebied en het is van belang dat wij de bakkers in spé relevante kennis en vaardigheden leren. Bijblijven in je vak is daarvoor essentieel, maar dat is het altijd al geweest. Wat er veranderd is, is de discussie die wij als collega’s onderling hebben over de wijze waarop we lesgeven. Bakery Institute is onze inspiratiebron, nu moeten wij wat knopen doorhakken en deze nieuwe koers voort te zetten.

Tommas van Rossum
Docent Patisserie bij het Summa College in Eindhoven.

“Onderwijs en bedrijfsleven laten samenwerken is bijzonder goed gelukt”

We werken al een aantal jaar met Bakery Institute samen aan een programma waarbij we het onderwijs en bedrijfsleven samen laten werken. We zijn bijzonder tevreden over hun expertise, creativiteit en betrokkenheid. Samen met Bakery Institute lukt het ons om bakkers te betrekken bij het verbeteren van het onderwijs, in het bijzonder de begeleiding van leerlingen.

Roel Pettinga
BPV-coördinator bij het Horizon College in Heerhugowaard.

“De waarom-vraag wordt gesteld”

‘Omdat we het altijd zo doen’, mompelde ik tijdens de cursus op de waarom-vraag over onze lessen. Bij Bakery Institute leer je niet alleen over grondstoffen en alle stappen van het maken van brood. Je wordt je bewust van je manier van lesgeven. Als ik het in één zin zou moeten zeggen: inspirerende docenten die je aan het denken zetten over de toekomst van ons ambacht!

Bart Akkermans

Docent Boulangerie bij het Summa College in Eindhoven.

 

“Bijscholingsdagen voor vmbo-docenten zeer geslaagd”

Afgelopen jaar hebben ruim 25 docenten van verschillende vmbo-scholen in Nederland een bijscholing gehad bij Bakery Institute op het gebied van patisserie. Alle plaatsen voor deze cursussen waren binnen no time vergeven. Dit jaar gaan we ook aan de slag met brood. In de cursus doen we inspiratie op en verdiepen we ons vaktechnisch zodat we vmbo-leerlingen enthousiast kunnen maken voor het ambacht.

Gertjan Sneekes
Stichting Vereniging Scholen met Horeca Opleiding (VSHO).

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in maatwerk.

Contact opnemen