Professionals

Cursusaanbod Voor bakkers die vérder willen

Als professional en vakman kan je niet anders dan steeds weer bijblijven en op de hoogte zijn van de allerlaatste ontwikkelingen en trends in je ambacht. Investeren in mensen is minstens zo belangrijk als in je machines. Bij ons leer je de vaktechnieken en maak je de allerlekkerste producten vanuit de basis, met enkelvoudige ingrediënten en volgens traditionele processen, op een inspirerende en enthousiasmerende wijze. Uiteraard maken we daarbij wel gebruik van moderne productiemethodes.

Wat professionals zeggen:

Inspirerende studieweek

Je staat, op praktische wijze, uitgebreid stil bij de theorie en werkt met je collegabakkers naar een complete showtafel toe aan het einde van de cursus. Veel professionals die bij ons komen, zien het dan ook echt als een studieweek; er is weer even tijd om je helemaal onder te dompelen in het fantastische vak waarin je werkzaam bent. Even weg uit de dagelijkse productie en stilstaan bij het feit dat je trots bent om bakker te zijn!

Inspirerende producten

Onderscheidende kennis

We vinden het belangrijk dat je met de geleerde kennis aan de slag gaat in het bedrijf. Juist daar moet je de onderscheidende kennis uit Zaandam gaan omzetten in verbetering of vernieuwing van je assortiment. Wij geven je de tools en inspiratie, maar je moet zelf de keuze maken op welke manier je ermee verder wilt. En heb je hierbij meer hulp nodig? Dan kan je altijd één van onze docenten inhuren om een volgende stap te maken.

Sociaal Fonds Bakkersbedrijf

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een subsidie: 45% van de opleidingskosten worden in mindering gebracht op de factuur.

Maatwerktraject

Naast het vaste cursusaanbod is het mogelijk om een maatwerktraject te ontwikkelen. Denk aan een maatwerk cursus of gastles. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in maatwerk.

Basis Boulangerie
Basis Boulangerie

Maak de stap naar brood met enkelvoudige grondstoffen en leer in deze cursus de basis

Lees meer
Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals
Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Wil jij ook in je basisassortiment meer eigen identiteit uitstralen en de allerlekkerste cakes, beslagen en madeleines maken van eerlijke grondstoffen?

Lees meer
Chefsdagen
Chefsdagen

Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan? Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment? De afwerking van de klassiekers zou wel wat moderner mogen. Hoe breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?

Lees meer
Confiserie
Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
Delizioso Gelato
Delizioso Gelato

​Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Lees meer
Desserttaarten en gebak professionals
Desserttaarten en gebak professionals

Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.

Lees meer
Eclairs en soezen professionals
Eclairs en soezen professionals

Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
Frank Haasnoot - Chocolade showstuk
Frank Haasnoot - Chocolade showstuk

Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.

Lees meer
Handgemaakt brood: Glutenvrij
Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
IJstaarten
IJstaarten

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.

Lees meer
Master Chocolaterie
Master Chocolaterie

Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping?​ In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.

Lees meer
Masterclass Boulangerie voor Chefs
Masterclass Boulangerie voor Chefs

Steeds meer restaurants kiezen voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met te harde kruidenboter verdwijnt en maakt plaats voor bijzondere broden van de broodsommelier bij iedere gang. Speciaal voor chefs in de horeca biedt Bakery Institute een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. Samen zetten we brood definitief op de kaart.

Lees meer
Najaarschocolade
Najaarschocolade

Dit jaar scoren met een divers chocoladeassortiment voor de herfst en feestdagen? Ga dan aan de slag met onze docenten en maak de mooiste chocolade herfstitems, chocoladeletters en bonbons.

Lees meer
Paaschocolade
Paaschocolade

Verras je klanten met Pasen met vrolijke Paasfiguren van chocolade. Leer hoe je met eenvoudige mallen en de juiste technieken een verscheidenheid aan verrassende Paasfiguren kunt creëren.

Lees meer
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Lees meer
Snijbonbons
Snijbonbons

Werk je met een overtreklijn of overweeg je er één aan te schaffen en ben je op zoek naar nieuwe, rationeel te produceren bonbons om aan je assortiment toe te voegen? In deze tweedaagse cursus maak je diverse soorten snijbonbons.

Lees meer
Tartelettes professionals
Tartelettes professionals

​Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!

Lees meer
Vegan patisserie professionals
Vegan patisserie professionals

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. Veel consumenten denken met een plantaardig dieet een gezonde keuze te maken en volgen vooral de trend. In deze cursus ontdek je smaakvolle plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.

Lees meer
Vervolg Chocolaterie
Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
Viennoiserie professionals
Viennoiserie professionals

Ken je 'm? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goudgele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!

Lees meer
Vormbonbons
Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
09

januari

dinsdag

Week 02

Chefsdagen

Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan? Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment? De afwerking van de klassiekers zou wel wat moderner mogen. Hoe breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?

Lees meer
09

april

dinsdag

Week 15

Frank Haasnoot - Chocolade showstuk

Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.

Lees meer
11

april

donderdag

Week 15

Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
15

april

maandag

Week 16

Desserttaarten en gebak professionals

Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.

Lees meer
16

april

dinsdag

Week 16

Snijbonbons

Werk je met een overtreklijn of overweeg je er één aan te schaffen en ben je op zoek naar nieuwe, rationeel te produceren bonbons om aan je assortiment toe te voegen? In deze tweedaagse cursus maak je diverse soorten snijbonbons.

Lees meer
22

april

maandag

Week 17

Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
23

april

dinsdag

Week 17

Delizioso Gelato

​Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Lees meer
08

mei

woensdag

Week 19

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
22

mei

woensdag

Week 21

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
03

juni

maandag

Week 23

Viennoiserie professionals

Ken je 'm? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goudgele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!

Lees meer
07

juni

vrijdag

Week 23

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
17

juni

maandag

Week 25

Eclairs en soezen professionals

Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
24

juni

maandag

Week 26

Vegan patisserie professionals

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. Veel consumenten denken met een plantaardig dieet een gezonde keuze te maken en volgen vooral de trend. In deze cursus ontdek je smaakvolle plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.

Lees meer
01

juli

maandag

Week 27

Tartelettes professionals

​Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!

Lees meer
08

juli

maandag

Week 28

Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
04

november

maandag

Week 45

Master Chocolaterie

Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping?​ In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.

Lees meer