Maak de stap naar brood met enkelvoudige grondstoffen en leer in deze cursus de basis
Als professional en vakman kan je niet anders dan steeds weer bijblijven en op de hoogte zijn van de allerlaatste ontwikkelingen en trends in je ambacht. Investeren in mensen is minstens zo belangrijk als in je machines. Bij ons leer je de vaktechnieken en maak je de allerlekkerste producten vanuit de basis, met enkelvoudige ingrediënten en volgens traditionele processen, op een inspirerende en enthousiasmerende wijze. Uiteraard maken we daarbij wel gebruik van moderne productiemethodes.
Je staat, op praktische wijze, uitgebreid stil bij de theorie en werkt met je collegabakkers naar een complete showtafel toe aan het einde van de cursus. Veel professionals die bij ons komen, zien het dan ook echt als een studieweek; er is weer even tijd om je helemaal onder te dompelen in het fantastische vak waarin je werkzaam bent. Even weg uit de dagelijkse productie en stilstaan bij het feit dat je trots bent om bakker te zijn!
We vinden het belangrijk dat je met de geleerde kennis aan de slag gaat in het bedrijf. Juist daar moet je de onderscheidende kennis uit Zaandam gaan omzetten in verbetering of vernieuwing van je assortiment. Wij geven je de tools en inspiratie, maar je moet zelf de keuze maken op welke manier je ermee verder wilt. En heb je hierbij meer hulp nodig? Dan kan je altijd één van onze docenten inhuren om een volgende stap te maken.
Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een subsidie: 45% van de opleidingskosten worden in mindering gebracht op de factuur.
Naast het vaste cursusaanbod is het mogelijk om een maatwerktraject te ontwikkelen. Denk aan een maatwerk cursus of gastles. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in maatwerk.
Maak de stap naar brood met enkelvoudige grondstoffen en leer in deze cursus de basis
Wil jij ook in je basisassortiment meer eigen identiteit uitstralen en de allerlekkerste cakes, beslagen en madeleines maken van eerlijke grondstoffen?
Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan? Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment? De afwerking van de klassiekers zou wel wat moderner mogen. Hoe breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?
Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.
Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!
Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.
Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan?
Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.
Stapeltaarten zijn een trend waar je als bakker niet omheen kunt op dit moment! Een gedegen opbouw en strakke afwerking verleidt de klant direct.
Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.
Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.
Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.
Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping? In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.
Steeds meer restaurants kiezen voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met te harde kruidenboter verdwijnt en maakt plaats voor bijzondere broden van de broodsommelier bij iedere gang. Speciaal voor chefs in de horeca biedt Bakery Institute een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. Samen zetten we brood definitief op de kaart.
Dit jaar scoren met een divers chocoladeassortiment voor de herfst en feestdagen? Ga dan aan de slag met onze docenten en maak de mooiste chocolade herfstitems, chocoladeletters en bonbons.
Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!
Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!
Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. Veel consumenten denken met een plantaardig dieet een gezonde keuze te maken en volgen vooral de trend. In deze cursus ontdek je smaakvolle plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?
Ken je 'm? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goudgele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.
Week 02
Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan? Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment? De afwerking van de klassiekers zou wel wat moderner mogen. Hoe breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?
Week 24
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.
Week 30
Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.
Week 30
Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.
Week 34
Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.
Week 35
Steeds meer restaurants kiezen voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met te harde kruidenboter verdwijnt en maakt plaats voor bijzondere broden van de broodsommelier bij iedere gang. Speciaal voor chefs in de horeca biedt Bakery Institute een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. Samen zetten we brood definitief op de kaart.
Week 37
Dit jaar scoren met een divers chocoladeassortiment voor de herfst en feestdagen? Ga dan aan de slag met onze docenten en maak de mooiste chocolade herfstitems, chocoladeletters en bonbons.
Week 39
Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.
Week 39
Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!
Week 40
Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!
Week 40
Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.
Week 41
Ken je 'm? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goudgele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!
Week 42
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?
Week 44
Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping? In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.
Week 45
Maak de stap naar brood met enkelvoudige grondstoffen en leer in deze cursus de basis
Week 46
Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.
Week 47
Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. Veel consumenten denken met een plantaardig dieet een gezonde keuze te maken en volgen vooral de trend. In deze cursus ontdek je smaakvolle plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.