Thuisbakkers

Cursusaanbod Voor thuisbakkers die meer willen

Voor wie alle vaktechnische ins en outs van brood, banket, suiker of chocolade wil leren zonder een carrière-switch te maken, heeft Bakery Institute een afwisselend cursusaanbod. De cursussen variëren in tijd en in moeilijkheidsgraad: er zijn korte cursussen en introductiecursussen die iedereen kan volgen, zoals de dagcursus Macarons, de vierdaagse Introductie Patisserie en tweedaagse Handgemaakt brood: Introductie. Er zijn ook verdiepende cursussen zoals de Vervolg Patisserie, Vervolg Chocolaterie en de landencursussen bij de boulangerie, die een vervolg zijn op de introductie.

Wat thuisbakkers zeggen:

De basistechnieken

De basistechnieken

De lessen zijn samengesteld voor de liefhebber, maar zijn van zeer professioneel niveau. De docent neemt je mee vanaf de basis van de techniek en legt je de ingrediënten, werkwijzen, theorie en recepturen uitvoerig uit aan de werkbank in het leslokaal.

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Nadat alle stappen zijn toegelicht en gedemonstreerd, ga je zelf aan de slag en maak je samen met de andere cursisten alle vaktechnische onderdelen onder begeleiding van de docent. De cursus is erop gericht dat je thuis in staat bent de geleerde recepturen en technieken toe te passen.

12

Energieke sfeer

Aan de cursussen nemen maximaal 12 cursisten deel. Wat de cursisten gemeen hebben is dat ze vaak al regelmatig bakken en bovenal ontzettend enthousiast en gemotiveerd zijn om meer te leren. Dat zorgt voor een energieke sfeer in de leslokalen.

Certificaat

Certificaat

Studenten zijn vaak enorm verbaasd over de hoeveelheid producten en technieken die ze in korte tijd geleerd hebben te maken. Na afloop van de cursus ontvangt iedereen een certificaat van deelname en neem je een heerlijk assortiment aan producten mee naar huis.

Certificaat

Carrière-switch

Vaak is een cursus voor thuisbakkers ook een mooie manier om kennis te maken met de manier van lesgeven van Bakery Institute als je nog twijfelt over een carrière-switch naar brood- of banketbakker. We adviseren je graag over mogelijkheden om door te stromen naar deelname aan de 9-weekse opleiding.

9-weekse Boulangerie
9-weekse Boulangerie

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!

Lees meer
9-weekse Patisserie
9-weekse Patisserie

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.

Lees meer
Allergeenvrij bakken
Allergeenvrij bakken

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze opleiding meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
American Baking
American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
Bakken voor de feestdagen
Bakken voor de feestdagen

Verbluf iedereen met feestelijke producten van de decembermaand. Leer de benodigde skills om bij elk eetmoment een smakelijk product neer te zetten.

Lees meer
Basis Chocolaterie
Basis Chocolaterie

Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.

Lees meer
Basiscursus Suiker - gastdocent Peter Remmelzwaal
Basiscursus Suiker - gastdocent Peter Remmelzwaal

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Lees meer
Chocolade showstuk - gastdocent Peter Remmelzwaal
Chocolade showstuk - gastdocent Peter Remmelzwaal

De overtreffende trap van chocolade bereiken? Ga de uitdaging aan met het maken van een uniek chocolade showstuk

Lees meer
Chocolate baking
Chocolate baking

Droom jij ook elke dag van chocolade? Maak van je droom werkelijkheid!

Lees meer
Confiserie
Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
Croissants en zoete degen
Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
Delizioso Gelato
Delizioso Gelato

​Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Lees meer
Desserttaarten en gebak
Desserttaarten en gebak

Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak

Lees meer
Eclairs en soezen (Pâte à choux)
Eclairs en soezen (Pâte à choux)

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen...

Lees meer
ENGLISH - Introduction Bread & Pastry
ENGLISH - Introduction Bread & Pastry

Always wanted to know more about bread baking and want to experience how things work in a bakery? This very intensive week will give you the experience if various basic...

Lees meer
Handgemaakt brood: Desem
Handgemaakt brood: Desem

Na de basis van Handgemaakt Brood de verdieping zoeken met diverse desemproducten, verrijk je broodhorizon in deze cursus.

Lees meer
Handgemaakt brood: Franse klassiekers
Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
Handgemaakt Brood: Introductie
Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.

Lees meer
Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers
Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers

Ook Nederlandse klassiekers in het brood lenen zich prima voor een Terug naar de Basis methode. Vanaf dit moment wil je niet anders dan zelf je dagelijks brood bakken.

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus...

Lees meer
Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem
Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van vertraagde processen.

Lees meer
Hartige Patisserie
Hartige Patisserie

De patisserie is niet alleen maar zoet, zoet en nog zoeter. In deze tweedaagse gaan wij voor hartig!

Lees meer
IJstaarten
IJstaarten

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en...

Lees meer
Introductie Patisserie
Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
Macarons
Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je...

Lees meer
Master Chocolaterie
Master Chocolaterie

Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een eigen bedrijf?​ Wij geven je in deze cursus de juiste tools.

Lees meer
Master Patisserie
Master Patisserie

Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!

Lees meer
Masterclass Patisserie Frank Haasnoot
Masterclass Patisserie Frank Haasnoot

Altijd al de kunst af willen kijken van vaktechnische uitblinker in de patisserie en World Chocolate Master Frank Haasnoot? Grijp je kans en ga in deze driedaagse masterclass aan de...

Lees meer
Patisserie 20-daagse cursus
Patisserie 20-daagse cursus

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en...

Lees meer
Puur schuim
Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze nieuwe dagopleiding zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
Stapeltaarten
Stapeltaarten

Een stapeltaart die niet alleen stevig staat qua techniek, maar ook qua smaak en uiterlijk!

Lees meer
Tartelettes
Tartelettes

Superstrak en multifunctioneel: de tartelette. Helemaal van nu en erg lekker!​ Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
Vervolg Chocolaterie
Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
Vervolg Patisserie
Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in je opleiding!

Lees meer
Vormbonbons
Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
19

september

donderdag

Week 37

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
21

september

zaterdag

Week 37

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
25

september

woensdag

Week 38

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
27

september

vrijdag

Week 38

Stapeltaarten

Een stapeltaart die niet alleen stevig staat qua techniek, maar ook qua smaak en uiterlijk!

Lees meer
28

september

zaterdag

Week 38

Basiscursus Suiker - gastdocent Peter Remmelzwaal

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Lees meer
30

september

maandag

Week 39

Eclairs en soezen (Pâte à choux)

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
02

oktober

woensdag

Week 39

Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
03

oktober

donderdag

Week 39

Handgemaakt brood: Desem

Na de basis van Handgemaakt Brood de verdieping zoeken met diverse desemproducten, verrijk je broodhorizon in deze cursus.

Lees meer
03

oktober

donderdag

Week 39

Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
09

oktober

woensdag

Week 40

IJstaarten

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.

Lees meer
09

oktober

woensdag

Week 40

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.

Lees meer
11

oktober

vrijdag

Week 40

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
11

oktober

vrijdag

Week 40

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
14

oktober

maandag

Week 41

Tartelettes

Superstrak en multifunctioneel: de tartelette. Helemaal van nu en erg lekker!​ Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
15

oktober

dinsdag

Week 41

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
17

oktober

donderdag

Week 41

Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van vertraagde processen.

Lees meer
19

oktober

zaterdag

Week 41

Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
21

oktober

maandag

Week 42

Eclairs en soezen (Pâte à choux)

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
22

oktober

dinsdag

Week 42

Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in je opleiding!

Lees meer
23

oktober

woensdag

Week 42

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
25

oktober

vrijdag

Week 42

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
28

oktober

maandag

Week 43

Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
31

oktober

donderdag

Week 43

Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers

Ook Nederlandse klassiekers in het brood lenen zich prima voor een Terug naar de Basis methode. Vanaf dit moment wil je niet anders dan zelf je dagelijks brood bakken.

Lees meer
01

november

vrijdag

Week 43

Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze nieuwe dagopleiding zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
04

november

maandag

Week 44

9-weekse Boulangerie

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!

Lees meer
04

november

maandag

Week 44

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
08

november

vrijdag

Week 44

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
11

november

maandag

Week 45

Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
12

november

dinsdag

Week 45

Master Chocolaterie

Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een eigen bedrijf?​ Wij geven je in deze cursus de juiste tools.

Lees meer
18

november

maandag

Week 46

9-weekse Patisserie

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.

Lees meer
02

december

maandag

Week 48

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
03

december

dinsdag

Week 48

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
23

december

maandag

Week 51

Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze nieuwe dagopleiding zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
23

december

maandag

Week 51

Bakken voor de feestdagen

Verbluf iedereen met feestelijke producten van de decembermaand. Leer de benodigde skills om bij elk eetmoment een smakelijk product neer te zetten.

Lees meer
24

december

dinsdag

Week 51

Tartelettes

Superstrak en multifunctioneel: de tartelette. Helemaal van nu en erg lekker!​ Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
27

december

vrijdag

Week 51

American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
27

december

vrijdag

Week 51

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
30

december

maandag

Week 52

Hartige Patisserie

De patisserie is niet alleen maar zoet, zoet en nog zoeter. In deze tweedaagse gaan wij voor hartig!

Lees meer
30

december

maandag

Week 52

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
02

januari

donderdag

Week 00

Stapeltaarten

Een stapeltaart die niet alleen stevig staat qua techniek, maar ook qua smaak en uiterlijk!

Lees meer
02

januari

donderdag

Week 00

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.

Lees meer
03

januari

vrijdag

Week 00

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
11

januari

zaterdag

Week 01

Basis Chocolaterie

Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.

Lees meer
16

januari

donderdag

Week 02

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
23

januari

donderdag

Week 03

Tartelettes

Superstrak en multifunctioneel: de tartelette. Helemaal van nu en erg lekker!​ Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
29

januari

woensdag

Week 04

Allergeenvrij bakken

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze opleiding meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
03

februari

maandag

Week 05

Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
04

februari

dinsdag

Week 05

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
07

februari

vrijdag

Week 05

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
12

februari

woensdag

Week 06

Desserttaarten en gebak

Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak

Lees meer
12

februari

woensdag

Week 06

Handgemaakt brood: Desem

Na de basis van Handgemaakt Brood de verdieping zoeken met diverse desemproducten, verrijk je broodhorizon in deze cursus.

Lees meer
14

februari

vrijdag

Week 06

Patisserie 20-daagse cursus

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.

Lees meer
19

februari

woensdag

Week 07

American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
20

februari

donderdag

Week 07

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
21

februari

vrijdag

Week 07

Chocolade showstuk - gastdocent Peter Remmelzwaal

De overtreffende trap van chocolade bereiken? Ga de uitdaging aan met het maken van een uniek chocolade showstuk

Lees meer
25

februari

dinsdag

Week 08

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
26

februari

woensdag

Week 08

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
02

maart

maandag

Week 09

Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
04

maart

woensdag

Week 09

Eclairs en soezen (Pâte à choux)

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
04

maart

woensdag

Week 09

Tartelettes

Superstrak en multifunctioneel: de tartelette. Helemaal van nu en erg lekker!​ Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
05

maart

donderdag

Week 09

Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van vertraagde processen.

Lees meer
10

maart

dinsdag

Week 10

Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in je opleiding!

Lees meer
11

maart

woensdag

Week 10

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
12

maart

donderdag

Week 10

Chocolate baking

Droom jij ook elke dag van chocolade? Maak van je droom werkelijkheid!

Lees meer
17

maart

dinsdag

Week 11

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
18

maart

woensdag

Week 11

Stapeltaarten

Een stapeltaart die niet alleen stevig staat qua techniek, maar ook qua smaak en uiterlijk!

Lees meer
19

maart

donderdag

Week 11

Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze nieuwe dagopleiding zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
19

maart

donderdag

Week 11

Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
25

maart

woensdag

Week 12

American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
27

maart

vrijdag

Week 12

Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
03

april

vrijdag

Week 13

Masterclass Patisserie Frank Haasnoot

Altijd al de kunst af willen kijken van vaktechnische uitblinker in de patisserie en World Chocolate Master Frank Haasnoot? Grijp je kans en ga in deze driedaagse masterclass aan de slag met verfijnde patisserie

Lees meer
09

april

donderdag

Week 14

Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers

Ook Nederlandse klassiekers in het brood lenen zich prima voor een Terug naar de Basis methode. Vanaf dit moment wil je niet anders dan zelf je dagelijks brood bakken.

Lees meer
14

april

dinsdag

Week 15

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
20

april

maandag

Week 16

9-weekse Patisserie

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.

Lees meer
11

mei

maandag

Week 19

Basis Chocolaterie

Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.

Lees meer
16

mei

zaterdag

Week 19

Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
06

juli

maandag

Week 27

9-weekse Boulangerie

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!

Lees meer
28

augustus

vrijdag

Week 34

Masterclass Patisserie Frank Haasnoot

Altijd al de kunst af willen kijken van vaktechnische uitblinker in de patisserie en World Chocolate Master Frank Haasnoot? Grijp je kans en ga in deze driedaagse masterclass aan de slag met verfijnde patisserie

Lees meer
26

oktober

maandag

Week 43

9-weekse Patisserie

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.

Lees meer
30

november

maandag

Week 48

9-weekse Boulangerie

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!

Lees meer