Thuisbakkers

Cursusaanbod Voor thuisbakkers die meer willen

Voor wie alle vaktechnische ins en outs van brood, banket, suiker of chocolade wil leren zonder een carrière-switch te maken, heeft Bakery Institute een afwisselend cursusaanbod. De cursussen variëren in tijd en in moeilijkheidsgraad: er zijn korte cursussen en introductiecursussen die iedereen kan volgen, zoals de dagcursus Macarons, de vierdaagse Introductie Patisserie en tweedaagse Handgemaakt brood: Introductie. Er zijn ook verdiepende cursussen zoals de Vervolg Patisserie, Vervolg Chocolaterie en de landencursussen bij de boulangerie, die een vervolg zijn op de introductie.

Wat thuisbakkers zeggen:

De basistechnieken

De basistechnieken

De lessen zijn samengesteld voor de liefhebber, maar zijn van zeer professioneel niveau. De docent neemt je mee vanaf de basis van de techniek en legt je de ingrediënten, werkwijzen, theorie en recepturen uitvoerig uit aan de werkbank in het leslokaal.

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Nadat alle stappen zijn toegelicht en gedemonstreerd, ga je zelf aan de slag en maak je samen met de andere cursisten alle vaktechnische onderdelen onder begeleiding van de docent. De cursus is erop gericht dat je thuis in staat bent de geleerde recepturen en technieken toe te passen.

12

Energieke sfeer

Aan de cursussen nemen maximaal 12 cursisten deel. Wat de cursisten gemeen hebben is dat ze vaak al regelmatig bakken en bovenal ontzettend enthousiast en gemotiveerd zijn om meer te leren. Dat zorgt voor een energieke sfeer in de leslokalen.

Certificaat

Certificaat

Studenten zijn vaak enorm verbaasd over de hoeveelheid producten en technieken die ze in korte tijd geleerd hebben te maken. Na afloop van de cursus ontvangt iedereen een certificaat van deelname en neem je een heerlijk assortiment aan producten mee naar huis.

Certificaat

Carrière-switch

Vaak is een cursus voor thuisbakkers ook een mooie manier om kennis te maken met de manier van lesgeven van Bakery Institute als je nog twijfelt over een carrière-switch naar brood- of banketbakker. We adviseren je graag over mogelijkheden om door te stromen naar deelname aan de 9-weekse opleiding.

9-weekse Boulangerie opleiding
9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Lees meer
9-weekse Patisserie opleiding
9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer
American Baking
American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
Basis Chocolaterie
Basis Chocolaterie

Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.

Lees meer
Bladerdeegproducten
Bladerdeegproducten

Leer in deze tweedaagse cursus zelf bladerdeeg maken en verwerk het tot zowel zoete als hartige producten: van saucijzenbroodje tot vanilleflan.

Lees meer
Cakes en rijke beslagsoorten
Cakes en rijke beslagsoorten

Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde...

Lees meer
Confiserie
Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
Croissants en zoete degen
Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
Delizioso Gelato
Delizioso Gelato

​Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Lees meer
Desserttaarten en gebak
Desserttaarten en gebak

Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak

Lees meer
Eclairs en soezen
Eclairs en soezen

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen...

Lees meer
Frank Haasnoot - Chocolade showstuk
Frank Haasnoot - Chocolade showstuk

Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.

Lees meer
Handgemaakt Brood: (1) Introductie
Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
Handgemaakt brood: (2) Vervolg
Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten

Lees meer
Handgemaakt brood: (3) Master
Handgemaakt brood: (3) Master

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van desem...

Lees meer
Handgemaakt brood: Franse klassiekers
Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
Handgemaakt brood: Glutenvrij
Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus...

Lees meer
Introductie Patisserie
Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
Macarons
Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je...

Lees meer
Master Chocolaterie
Master Chocolaterie

Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping?​ In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.

Lees meer
Master Patisserie
Master Patisserie

Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!

Lees meer
Patisserie 20-daagse cursus
Patisserie 20-daagse cursus

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en...

Lees meer
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Lees meer
Puur schuim
Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze cursus zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
Tartelettes
Tartelettes

Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
Vegan patisserie
Vegan patisserie

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met plantaardige grondstoffen vergelijkbare, smaakvolle producten maken? In...

Lees meer
Vervolg Chocolaterie
Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
Vervolg Patisserie
Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!

Lees meer
Vormbonbons
Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
02

februari

vrijdag

Week 05

Patisserie 20-daagse cursus

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.

Lees meer
05

februari

maandag

Week 06

9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Lees meer
26

februari

maandag

Week 09

Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!

Lees meer
06

maart

woensdag

Week 10

Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
06

maart

woensdag

Week 10

Cakes en rijke beslagsoorten

Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde gâteaux de voyage en een diversiteit aan smaken.

Lees meer
08

maart

vrijdag

Week 10

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
09

maart

zaterdag

Week 10

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
11

maart

maandag

Week 11

Tartelettes

Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
13

maart

woensdag

Week 11

American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
16

maart

zaterdag

Week 11

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
18

maart

maandag

Week 12

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
25

maart

maandag

Week 13

Basis Chocolaterie

Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.

Lees meer
02

april

dinsdag

Week 14

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
09

april

dinsdag

Week 15

Frank Haasnoot - Chocolade showstuk

Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.

Lees meer
11

april

donderdag

Week 15

Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
15

april

maandag

Week 16

Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze cursus zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
17

april

woensdag

Week 16

Bladerdeegproducten

Leer in deze tweedaagse cursus zelf bladerdeeg maken en verwerk het tot zowel zoete als hartige producten: van saucijzenbroodje tot vanilleflan.

Lees meer
17

april

woensdag

Week 16

Vegan patisserie

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met plantaardige grondstoffen vergelijkbare, smaakvolle producten maken? In deze cursus ontdek je plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.

Lees meer
20

april

zaterdag

Week 16

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
22

april

maandag

Week 17

Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
23

april

dinsdag

Week 17

Delizioso Gelato

​Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Lees meer
24

april

woensdag

Week 17

Eclairs en soezen

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
29

april

maandag

Week 18

Basis Chocolaterie

Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.

Lees meer
30

april

dinsdag

Week 18

American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
03

mei

vrijdag

Week 18

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
06

mei

maandag

Week 19

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten

Lees meer
06

mei

maandag

Week 19

Tartelettes

Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
07

mei

dinsdag

Week 19

Desserttaarten en gebak

Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak

Lees meer
08

mei

woensdag

Week 19

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
10

mei

vrijdag

Week 19

Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
11

mei

zaterdag

Week 19

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
13

mei

maandag

Week 20

9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer
13

mei

maandag

Week 20

Tartelettes

Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
15

mei

woensdag

Week 20

Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
22

mei

woensdag

Week 21

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
01

juni

zaterdag

Week 22

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten

Lees meer
07

juni

vrijdag

Week 23

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
11

juni

dinsdag

Week 24

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
15

juni

zaterdag

Week 24

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
19

juni

woensdag

Week 25

Cakes en rijke beslagsoorten

Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde gâteaux de voyage en een diversiteit aan smaken.

Lees meer
27

juni

donderdag

Week 26

Vegan patisserie

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met plantaardige grondstoffen vergelijkbare, smaakvolle producten maken? In deze cursus ontdek je plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.

Lees meer
04

juli

donderdag

Week 27

Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
08

juli

maandag

Week 28

Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
23

juli

dinsdag

Week 30

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
23

juli

dinsdag

Week 30

Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
29

juli

maandag

Week 31

Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!

Lees meer
05

augustus

maandag

Week 32

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
19

augustus

maandag

Week 34

9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Lees meer
07

september

zaterdag

Week 36

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
16

september

maandag

Week 38

Master Patisserie

Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!

Lees meer
21

september

zaterdag

Week 38

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten

Lees meer
07

oktober

maandag

Week 41

Master Patisserie

Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!

Lees meer
04

november

maandag

Week 45

Handgemaakt brood: (3) Master

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van desem en vertraagde processen.

Lees meer
04

november

maandag

Week 45

Master Chocolaterie

Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping?​ In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.

Lees meer
18

november

maandag

Week 47

9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer