Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.
Voor wie alle vaktechnische ins en outs van brood, banket, suiker of chocolade wil leren zonder een carrière-switch te maken, heeft Bakery Institute een afwisselend cursusaanbod. De cursussen variëren in tijd en in moeilijkheidsgraad: er zijn korte cursussen en introductiecursussen die iedereen kan volgen, zoals de dagcursus Macarons, de vierdaagse Introductie Patisserie en tweedaagse Handgemaakt brood: Introductie. Er zijn ook verdiepende cursussen zoals de Vervolg Patisserie, Vervolg Chocolaterie en de landencursussen bij de boulangerie, die een vervolg zijn op de introductie.
De lessen zijn samengesteld voor de liefhebber, maar zijn van zeer professioneel niveau. De docent neemt je mee vanaf de basis van de techniek en legt je de ingrediënten, werkwijzen, theorie en recepturen uitvoerig uit aan de werkbank in het leslokaal.
Nadat alle stappen zijn toegelicht en gedemonstreerd, ga je zelf aan de slag en maak je samen met de andere cursisten alle vaktechnische onderdelen onder begeleiding van de docent. De cursus is erop gericht dat je thuis in staat bent de geleerde recepturen en technieken toe te passen.
Aan de cursussen nemen maximaal 12 cursisten deel. Wat de cursisten gemeen hebben is dat ze vaak al regelmatig bakken en bovenal ontzettend enthousiast en gemotiveerd zijn om meer te leren. Dat zorgt voor een energieke sfeer in de leslokalen.
Studenten zijn vaak enorm verbaasd over de hoeveelheid producten en technieken die ze in korte tijd geleerd hebben te maken. Na afloop van de cursus ontvangt iedereen een certificaat van deelname en neem je een heerlijk assortiment aan producten mee naar huis.
Vaak is een cursus voor thuisbakkers ook een mooie manier om kennis te maken met de manier van lesgeven van Bakery Institute als je nog twijfelt over een carrière-switch naar brood- of banketbakker. We adviseren je graag over mogelijkheden om door te stromen naar deelname aan de 9-weekse opleiding.
Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze 9-weekse Patisserie opleiding.
Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt
Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.
Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde...
Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.
Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!
Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!
Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak
Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen...
Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten
Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van desem...
Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.
Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.
Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.
Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus...
Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.
Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping? In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.
Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!
Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en...
Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!
Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze cursus zoomen we in op de wereld van schuim!
Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren
Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met plantaardige grondstoffen vergelijkbare, smaakvolle producten maken? In...
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?
Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.
Week 07
Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.
Week 19
Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.
Week 23
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 24
Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken!
Week 24
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.
Week 24
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 25
Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.
Week 25
Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken!
Week 26
Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!
Week 27
Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.
Week 27
Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.
Week 27
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 28
Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.
Week 29
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 29
Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt
Week 30
Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.
Week 30
Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.
Week 30
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 30
Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze cursus zoomen we in op de wereld van schuim!
Week 31
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 31
Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren
Week 31
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 32
Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken!
Week 32
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Week 32
Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde gâteaux de voyage en een diversiteit aan smaken.
Week 33
Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.
Week 34
Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak
Week 34
Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.
Week 34
Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.
Week 35
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze 9-weekse Patisserie opleiding.
Week 35
Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten
Week 35
Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.
Week 36
Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.
Week 38
Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!
Week 39
Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van desem en vertraagde processen.
Week 39
Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!
Week 40
Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.
Week 42
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?
Week 43
Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten
Week 44
Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping? In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.
Week 46
Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.
Week 46
Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.
Week 47
Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met plantaardige grondstoffen vergelijkbare, smaakvolle producten maken? In deze cursus ontdek je plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.
Week 48
Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.
Week 48
Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!
Week 05
Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.
Week 06
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze 9-weekse Patisserie opleiding.