1 april: Bakery Institute lanceert géén nieuwe cursus Microbakkerij

Terug naar overzicht
1 april: Bakery Institute lanceert géén nieuwe cursus Microbakkerij

Vorige week maakten we bekend dat we een nieuwe cursus in ons aanbod hadden, Handgemaakt Brood: Microbakkerij. De eerste aanmeldingen kwamen al binnen. We vinden het zelf dan ook bijna jammer dat onze nieuwste cursus natuurlijk gewoon een 1-april grap was.

Lees hier het originele nieuwsbericht:

Bakery Institute lanceert nieuwe cursus Microbakkerij

Wie een beetje actief is op social media heeft het ongetwijfeld al voorbij zien komen: de microbakery trend. Miniatuur croissantjes, broden, gebak: influencers als Natalya Syanova scoren duizenden likes met hun reels van het bakproces en in New York opende zelfs een bakkerij rondom mini croissant cereal.

Thuisbakkers die zich willen verdiepen in de miniatuur boulangerie kunnen binnenkort terecht bij Bakery Institute voor een cursus Handgemaakt Brood: Microbakkerij. In één dag leer je de fijne kneepjes van het bakken in miniformaat. En dat lijkt eenvoudiger dan het is. Hans Heiloo, docent Boulangerie: “De afgelopen tijd zijn wij bezig geweest producten te ontwikkelen voor de cursus. Het is niet zo simpel als een wat kleiner deeg maken en vormen, het vraagt echt om andere recepturen en een ander proces. Na een tijd geëxperimenteerd te hebben met de juiste grondstofverhoudingen, hydratatie, baktijd en -temperatuur, hebben we nu een product waar we echt achter staan. Ik kijk ernaar uit mijn kennis te delen tijdens de nieuwe cursus.”

Als de cursus aanslaat, volgt er mogelijk ook een editie voor professionals. Die hebben nog wat meer overtuiging nodig, is de inschatting van Tamara Hoogerwaard, directeur bij Bakery Institute: “We proberen bij Bakery Institute al sinds de opstart voor de troepen uit te lopen. Destijds keek men kritisch naar onze ‘terug naar de basis’ visie. Bakken met pure grondstoffen en vertraagde processen was voor veel bakkers nog een ver-van-m’n-bedshow, maar inmiddels zie je dat daar echt wel iets in veranderd is. Onze verwachting is dat dit ook voor de microbakkerij zo zal zijn. Het rationeel produceren van dit product is een uitdaging, maar we geloven dat het ook veel kansen biedt.”

Aanstaande zaterdag worden de data op de website gepubliceerd, vanaf dat is inschrijven mogelijk. Aan thuisbakkers die nog geen ervaring hebben met broodbakken wordt geadviseerd eerst de cursus Handgemaakt Brood: Introductie te volgen. Lees hier vast meer over de cursus.

Nieuws
Geplaatst op 01/04/2023