Tamara Hoogerwaard

Tamara Hoogerwaard

directeur

Van enthousiaste thuisbakker, naar onderwijskundige en directeur. Dat het zo’n vaart zou lopen had Tamara ook niet verwacht toen ze zich in 2014 inschreef voor de cursus Introductie Patisserie bij Bakery Institute. “Ik werkte destijds als onderwijskundig consultant en ontwikkelde trainingen voor heel diverse beroepen, van vuilnismannen tot douane-medewerkers. In mijn vrije tijd bakte ik graag en met de cursus wilde ik mijn kennis uitbreiden. De persoonlijke benadering, mooie selectie aan recepturen en didactische lenigheid van de docenten maakte de tijd in Zaandam tot een unieke leerervaring. Dat het uitliep op een baan waarin ik mijn passie en beroep verenigde, had ik slechts kunnen dromen.” Als onderwijskundige ging ze samen met de docenten aan de slag met het professionaliseren van het lesmateriaal, het schrijven van een theorieboek en het trainen van docenten op de mbo-scholen. 

Sinds eind 2016 is Tamara directeur van Bakery Institute. “Het leukste aan mijn werk vind ik de grote relevantie van waar we dagelijks mee bezig zijn. Zodra we meer van hetzelfde gaan doen, worden we onrustig en moet het anders. We varen onze eigen koers en proberen impact te maken op wat de sector nodig heeft. Met een klein team toegewijde, ondernemende collega’s houden we het bakkersvak relevant.” 

Leuk om te weten… 

  • In haar vrije tijd is Tamara graag te vinden in de sportschool voor een lesje bodypump of pilates. Dus voor alle cursisten zie zich afvragen “Hoe blijf je toch zo slank met al die lekkere dingen in Zaandam?” Zo dus! 
  • Haar favoriete taart, de hazelnootschuimtaart, hoeft ze thuis met niemand te delen want haar vriend heeft een notenallergie.