Suzanne van Rhijn

Suzanne van Rhijn

onderwijskundige

“Ik denk dat er weinig opleidingen zijn waar de studenten zo intrinsiek gemotiveerd zijn om te leren. Een luxe voor een onderwijskundige!” Suzanne werkt sinds 2018 bij Bakery Institute. Een sollicitatie was niet nodig, tijdens haar afstudeerstage in het kader van haar Master Onderwijswetenschappen ontdekten we al hoe goed ze past bij de organisatie. Bovendien kon ze haar ervaring bij de huisartsenopleiding goed inzetten: “Bakkers en artsen hebben meer gemeen dan alleen witte jassen!” Als onderwijskundige houdt Suzanne zich bezig met de professionalisering en kwaliteit van de lessen, de implementatie van cursusevaluaties, automatisering van de cursusadministratie, de examinering en accreditering én met het ontwikkelen van lesmateriaal.
“Wat het werken in een klein team zo leuk maakt, is juist de enorme diversiteit aan taken. Het gevoel van samen ondernemen. Ik vind het reuze interessant om bezig te zijn met de vraag hoe we onze missie levend houden en dit inbedden in de organisatie.” De meeste tijd gaat dan ook naar niet-onderwijskundige taken die minstens, of misschien zelfs, nóg belangrijker zijn. Denk aan het lanceren van een opgefriste website met nieuwe bedrijfsvideo, het ontwikkelen van een tweejaarlijks magazine vol mooie verhalen van oud-studenten of bedenken van inspiratietours voor studenten ter afsluiting van de opleiding. Suzanne kan haar creatieve ei helemaal kwijt en is binnen het team vaak degene met de originele ideeën, zoals de #ikbakthuis bakpakketten, de interieurstyling in de school of de verrassingen voor jubilerende collega’s.

Leuk om te weten…
• Als bijbaan bakte Suzanne spectaculaire stapeltaarten bij de Taart van m’n tante in Amsterdam, de bakkerij van tv-programma De Taarten van Abel. Met glitters, veren of zelfs een rookmachine, ‘hoe hysterischer, hoe beter’ was het credo.
• Suzanne heeft een aversie tegen knoflook en is dan ook altijd bang een sneetje aardappelknoflookbrood uit de broodmand bij de lunch te vissen (en dan te beleggen met hagelslag).