Janet Huijsen

Janet Huijsen

allround assistent

“Als je ergens binnenkomt is het fijn dat je je welkom en thuis voelt. Door mijn horeca-achtergrond vind ik dit vanzelfsprekend. We verwelkomen iedereen met een praatje, een drankje en wat lekkers erbij.” Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Janet, niet voor niets dat deze vrolijke verschijning zich al sinds 2017 zo thuis voelt bij Bakery Institute. Al vanaf de start is gastvrijheid een kenmerkende waarde van de school. Hier wordt lekker gegeten, maar ook een ontspannen sfeer gecreëerd. Wij geloven namelijk dat mensen zich in zo’n omgeving openstellen om te leren. Het moet een leuke ervaring zijn bij ons in de Verkadefabriek en je moet je op je gemak voelen.
Janet zorgt ’s ochtends voor iets lekkers bij de koffie en presenteert tussen de middag een lunch met een heerlijke salade en brood uit eigen bakkerij. Regelmatig komt daar een fijn soepje of een warme quiche bij. En wanneer je dan ‘s middags druk bezig bent aan de werkbank, weet ze te verrassen met een lekker sapje, een ijskoffie of een smoothie. Janet draait er haar hand niet voor om en in het evaluatieformulier is men dan ook altijd lovend over haar.
Janet neemt overigens meer dan alleen de lunch op haar bord, ze assisteert ook in de les. Denk aan het afwegen van recepten en het op peil houden van de voorraad. Maar collega’s noemen haar ook vaak gekscherend mantelzorger. Veel studenten in de 9­weekse opleiding weten haar namelijk te vinden voor een luisterend oor, een schouderklopje, een aansporing of advies. De naam allround assistent maakt ze meer dan waar. Haar diverse werkervaring in de horeca en bakkerij zoals het Amstel Hotel, Patisserie Holtkamp en het ROC van Amsterdam komt daarbij perfect van pas.

Leuk om te weten…
• Cursisten willen graag méér Janet: suggesties van een eigen kookboek tot YouTube kanaal of broodsmeerselscursus zijn al voorbij gekomen.
• Janet deelt haar passie voor koken en lekker eten met haar gezin. Ze organiseren in de weekenden de nodige diners voor familie en vrienden en gaan graag op culinaire uitjes.
• Janet kan niet meer anoniem over straat: ze werd naar aanleiding van het jubileummagazine van Bakery Institute herkend op de weekmarkt in haar woonplaats.