Succesvolle Startersdag voor aspirant ondernemers

Terug naar overzicht
Succesvolle Startersdag voor aspirant ondernemers

De Startersdag die de NBOV samen met Bakery Institute op maandag 27 mei organiseerde, heeft een diverse groep (aankomend) ondernemers flink op weg geholpen. Tijdens de succesvolle middag bij Bakery Institute in Zaandam kwamen allerlei kanten van het ondernemen aan bod en werden er bovendien veel nieuwe contacten gelegd en ervaringen uitgewisseld tussen de deelnemers.

De belangstelling voor deze Startersdag was groot: zo’n dertig deelnemers kwamen naar Zaandam. De middag opende met een interview met NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink. Daarna gingen de deelnemers in drie groepen aan de slag. Suzanne van Rhijn en Tamara Hoogerwaard van Bakery Institute gingen aan de hand van stellingen in gesprek over het bepalen van je assortiment en het scherp blijven op je drijfveren om te ondernemen, terwijl Rogier Heijn (founder boulanger Oscar) en Victor Smeets (eigenaar bakkerij Het Goede) hun inspirerende lessons learned van ondernemerschap en bedrijfsovername deelden. NBOV-bedrijfsadviseurs Jaap van der Ham en Shahien Manesh namen de deelnemers mee in de verschillende theoretische en praktische zaken van het starten van een eigen bakkerij.

Meer vragen en ideeën

De groep deelnemers was zeer divers van samenstelling. Er waren oriënterende starters die graag willen ondernemen, maar nog zoekend zijn naar praktische handvatten, en starters die al bakken vanuit hun huis en de ambitie hebben om te groeien. Ook waren er meer ervaren ondernemers zonder bakkersachtergrond en deelnemers die op het punt staan om de bakkerij van hun werkgever over te nemen.

De deelnemers gingen naar huis met antwoorden op hun vragen. Maar, zoals vooraf door Tamara benadrukt en door de deelnemers bevestigd: “Het doel van dit event is geslaagd als je met meer vragen weggaat dan dat je hier kwam. Maar dat je ook geinspireerd bent met nieuwe ideëen, contacten hebt gelegd met andere ondernemers zodat je niet het wiel hoeft uit te vinden én weet waar je terecht kunt om te sparren.” De deelnemers van deze Startersdag kunnen met startersvragen altijd terecht bij de NBOV, benadrukken Jaap en Shahien. “Ben je zelf ook starter, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen je, samen met Bakery Institute, helpen om een goede basis te leggen.”

Events Nieuws
Geplaatst op 30/05/2024