Succesvolle Startersdag met NBOV

Terug naar overzicht
Succesvolle Startersdag met NBOV

De Startersdag die we samen met de NBOV en Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij op woensdag 30 maart organiseerden, heeft een diverse groep ondernemers flink op weg geholpen. Tijdens de succesvolle middag bij Bakery Institute in Zaandam kwamen allerlei kanten van het (beginnende) ondernemen aan bod.

De belangstelling voor deze Startersdag was groot: zo’n dertig deelnemers kwamen naar Zaandam. De middag opende met een interview met NBOV-voorzitter Arend Kisteman om een inkijkje te geven in de dagelijkse praktijk van een ondernemer. Daarna gingen de deelnemers in drie groepen aan de slag en was het doel vooral om hen uit te dagen. Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: “Het zou zomaar kunnen dat deelnemers met meer vragen hier vandaan gaan dan dat ze zijn gekomen. We willen deelnemers kritisch bevragen op hun ideeën en ze inspiratie geven van ondernemers die hen al zijn voorgegaan. Vrijwel elke vraag is al eens eerder gesteld, dus geen zorgen; er komen ook antwoorden.” Hans Heiloo en Tamara Hoogerwaard van Bakery Institute wisselden met deelnemers van gedachten over concept en doelstelling van je onderneming, terwijl Jantien Pronk van De bakker van Hoorn vertelde hoe zij na
de opleiding bij Bakery Institute is gestart met haar eigen bedrijf. NBOV-bedrijfsadviseurs Jaap van der Ham en Stef Hoogveldt namen de deelnemers mee in ‘De slimste starter’, een quiz waarin veel serieuze onderwerpen speels en met humor aan de orde kwamen.

Dé starter bestaat niet

“Deze Startersdag laat zien dat dé starter niet bestaat”, concludeerden de organisatoren naderhand. “De deelnemersgroep was zeer divers van samenstelling. Er waren oriënterende deelnemers die nu nog werkzaam zijn in een andere branche en starters met de nodige vakkennis die al bakken vanuit hun huis of schuur en de ambitie hebben om door te groeien. Ervaren ondernemers voor wie de bakkerijbranche nieuw terrein is en starters die bij verschillende bedrijven meelopen om zo te ontdekken wat bij hen past. Tot slot waren er meerdere medewerkers uit bakkerijen met concrete plannen om een bedrijf over te nemen.”

Nieuws
Geplaatst op 05/04/2022