Studenten Bakery Institute delen hun producten met regionale zorgverleners en verzorgingshuizen

Terug naar overzicht
Studenten Bakery Institute delen hun producten met regionale zorgverleners en verzorgingshuizen

Studenten van onze negenweekse opleidingen Boulangerie en Patisserie hebben besloten de verse baksels uit hun praktijklessen de komende periode te delen met zorgverleners en verzorgingshuizen in de regio. Normaliter vinden deze producten via onze pop-up store bij de ingang van de oude Verkadefabriek aan de Westzijde in Zaandam hun weg naar consumenten in de regio. Maar vanwege COVID-19 krijgen zij nu een andere bestemming.

De carrièreswitchers die onze negenweekse opleidingen Boulangerie en Patisserie volgen, krijgen in dit curriculum veel theorie maar natuurlijk ook volop praktijklessen aangeboden. In iedere negenweekse opleiding zit een speciale productieweek, waarin de studenten ervaren hoe het is om op te schalen en klantcontacten te hebben. De pop-up store bij de ingang van Bakery Institute gaat open en de schappen worden gevuld met verse baksels. Klanten uit de buurt kunnen producten komen kopen en worden daarop geattendeerd via flyers in de bus en berichten op social media.

COVID-19 gooide roet in het eten voor onze huidige studenten. Daarom bedachten wij een andere manier om de lekkere producten een goede bestemming te geven. Gezondheid is op dit moment heel belangrijk en daar horen ook verantwoorde broden bij. Wij hebben samen met onze studenten besloten dat wij in deze lastige periode onze zorgmedewerkers in het zonnetje willen zetten en een hart onder de riem willen steken. Deze week worden daarom pakketten met kraakverse lekkernijen vanaf onze werkbanken rechtstreeks afgeleverd bij onder andere het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend, verzorgingshuis Oostergouw Evean in Zaandam en revalidatiezorghotel Topaz Revital.

Onze studenten zijn het er unaniem over eens: steun voor de zorg is BROODnodig! Medewerkers verdienen in deze lastige tijd een steuntje in de rug en hebben een smakelijke traktatie dik verdiend! Daar dragen wij graag een klein steentje aan bij door onze producten kosteloos te komen brengen en delen. Overigens is volgende week het Leger des Heils aan de beurt. De diplomering van de patissiers staat dan gepland en levert een walhalla aan koek, taart en gebakjes op. In deze tijd is omzien naar elkaar belangrijker dan ooit.

Onze studenten zijn het er unaniem over eens: steun voor de zorg is BROODnodig! Medewerkers verdienen in deze lastige tijd een steuntje in de rug en hebben een smakelijke traktatie dik verdiend! Daar dragen wij graag een klein steentje aan bij door onze producten kosteloos te komen brengen en delen.

Overigens is volgende week het Leger des Heils aan de beurt. De diplomering van de patissiers staat dan gepland en levert een walhalla aan koek, taart en gebakjes op. In deze tijd is omzien naar elkaar belangrijker dan ooit.

Nieuws
Geplaatst op 20/01/2021