Recept: paaseitjes
Terug naar overzicht
Paaseitjes koop je zo, maar zélf maken? Dat is pas echt genieten. In dit recept én handige instructievideo laat Stefáno je zien hoe: van het kleuren van de vorm tot het vullen, sluiten en lossen. Het resultaat? Om je vingers bij af te likken!
Veel bakplezier!
Wat je nodig hebt

Voor het vullen van 40 paaseitjes:
Basistools chocolade: check deze video, dan weet je precies wat je nodig hebt.
Overig: paaseitjes bonbonvorm.
💡Tip: we gebruiken een paasei bonbonvorm van Baktotaal.
Grondstoffen
Chocolade & cacaoboter (buitenkant)
- 50 gram rode cacaoboter (voor het airbrushen van de bonbonvorm)
- 500 g melkchocolade (getempereerd)
Hazelnoot gianduja (vulling)
- 500 gram hazelnootpraline
- 175 gram pure chocolade
- 45 gram cacaoboter
Werkwijze
1. Voorbereiding
- Ben je nog niet bekend met de basisbenodigdheden voor het maken van bonbons? Bekijk dan eerst de video Basistools Chocolade op onze socials. Zo weet je precies welke tools je nodig hebt voordat je aan de slag gaat!
2. De bonbonvorm voorbereiden
- Spuit de (paasei) bonbonvorm in met rode cacaoboter voor een mooi effect.
- Je zou dit eventueel ook met een kwast kunnen insmeren, het effect zal dan alleen minder egaal zijn.
- Laat de cacaoboter uitharden voordat je verdergaat.
3. Chocolade tempereren & mouleren (bekijk de instructievideo over tempereren en mouleren)
- Giet de getempereerde chocolade in de vorm en tik voorzichtig om luchtbellen te verwijderen.
- Draai de vorm om en laat overtollige chocolade eruit lopen, zodat een dunne laag achterblijft.
- Schraap de bovenkant van de vorm schoon en laat de chocolade uitharden.
4. Bonbons vullen en sluiten
- Vul de uitgeharde bonbons met een vulling naar keuze, maar laat een klein beetje ruimte over voor de sluit-laag.
- Lees hier het recept van de Valentijn bonbons met een heerlijke romige pistache-gianduja vulling.
- Giet een dunne laag getempereerde chocolade over de vulling en schraap de bovenkant van de vorm schoon.
- Laat de bonbons volledig uitharden.
5. Bonbons lossen en genieten!
- Tik voorzichtig tegen de bonbonvorm om de bonbons los te maken.
- Bewaar ze op een koele, droge plek en geniet van jouw zelfgemaakte paaseitjes.
Bekijk hieronder de video waarin Stefáno je alle stappen laat zien.
<insert instructievideo>
🥚Extra: in deze video laat Stefáno je zien hoe je een vogelnestje van chocolade maakt. Leuk om je eitjes in te presenteren!
Meer leren over werken met chocolade?

🍫Basis Chocolaterie. In deze vierdaagse cursus leer je de basisprincipes van het werken met chocolade.
❤️Vormbonbons. Klaar voor de volgende stap? In deze cursus specialiseer je je in bonbons met mallen en decoratietechnieken.