Nieuw: 20-daagse Boulangerie cursus

Terug naar overzicht
Nieuw: 20-daagse Boulangerie cursus

Sinds we zijn gestart met de 20-daagse Patisserie cursus, krijgen we regelmatig de vraag van enthousiaste broodbakkers of er ook een variant komt waarin brood bakken centraal staat. Voor al die geïnteresseerden hebben we goed nieuws: we hebben een programma uitgewerkt en de eerste editie staat gepland. Bekijk snel de cursuspagina voor meer informatie!

Focus op begrijpen van het proces

Eerder dit jaar hebben we een enquête uitgezet om meer inzicht te krijgen in de leerwensen van de doelgroep. Dit heeft geresulteerd in een programma waarbij de focus vooral ligt op het begrijpen van het broodbakproces (hoe kun je de eigenschappen van het brood beïnvloeden?) en efficiënt werken. Waarom komt je brood de ene keer wel goed uit de oven en heeft het de andere keer niet de gewenste kruimstructuur of korst? Wat is de invloed van de graansoort, de hydratatie of temperatuur? Je maakt een variëteit aan broden op basis van pure grondstoffen, met verschillende soorten desem en met ambachtelijke processen.

Het programma is gericht op thuisbakkers die meer verdieping zoeken. Opschalen en andere aspecten die horen bij het werken in de broodbakkerij en relevant zijn voor mensen die een carrière-switch willen maken, komen aan bod in de 9-weekse Boulangerie opleiding. Je krijgt voor deze cursus een certificaat van deelname en doet geen examen. Inspiratie uit verschillende landen komt niet terug in aparte thema’s, maar uiteraard wel in het programma van de 20-daagse waarin we een grote variëteit aan broden maken. We benaderen het alleen meer vanuit de theorie en parameters van het broodbakken, dan vanuit specifieke regio’s.

Editie najaar 2024

Bij de 20-daagse Patisseriecursus zijn de lesdagen altijd gepland op vrijdag en wordt per les één thema behandeld. Om bij de Boulangerie cursus voldoende verdieping te kunnen bieden, hebben we de lessen afwisselend op donderdag, vrijdag, zaterdag gepland, soms aaneengesloten, met aan het eind van het programma een laatste week waarin je een mooie showtafel kunt voorbereiden. De data zijn: 

  • 18 oktober
  • 1, 15, 29, 30 november
  • 20, 21 december
  • 2, 3, 4, 17, 18, 30 en 31 januari
  • 1, 10, 11, 12, 13, 14 februari

Wil je meer weten over de 20-daagse Boulangerie cursus, neem dan gerust contact op!

Cursussen Nieuws
Geplaatst op 27/05/2024