NHD: “Het bakkersvak is super concreet”

Terug naar overzicht
NHD: “Het bakkersvak is super concreet”

Het Noordhollands Dagblad kwam een kijkje nemen in Zaandam en plaatste een mooi artikel over onze carrièreswitchers. De Boulangerie studenten zijn net een week bezig en staan al direct op de voorpagina. Bijna allemaal stapten ze niet bleu het klaslokaal binnen, maar draaiden ze al eerder mee met bakkers ter oriëntatie op het vak.

Het hoofddoel van het instituut is het opleiden van nieuwe bakkers, veelal zij-instromers. Er is ervoor gekozen om de cursus kort te houden, om het voor de carrière-switchers aantrekkelijk te maken. Die zitten niet te wachten op een mbo-opleiding van twee of drie jaar, maar willen snel aan de slag.

Tamara Hoogerwaard geeft aan dat studenten er zelden voor kiezen om een bakker van de oude stempel te worden. Eentje die alleen ‘s nachts werkt en de verkoop in de winkel aan anderen overlaat. Zo is het brood van langzaam rijzend desem populair. Dat kan overdag worden geproduceerd. Het idee dat ‘s nachts werken net als in de zorg als in de beveiliging nou eenmaal bij het vak hoort, is gelukkig achterhaald. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om bakker te worden en een normaal sociaal leven te hebben.

Het Bakery Institute is een succes. Binnenkort wordt het 400e diploma uitgereikt. Bijna 70 procent kiest ervoor om daarna het vak in te gaan. Dat kan voltijds in loondienst zijn, maar ook in een eigen zaak. Anderen kiezen ervoor parttime te bakken, bijvoorbeeld voor de buurt op bestelling.

Zelf ook geïnspireerd geraakt door dit artikel en op zoek naar meer informatie? Meld je dan vrijblijvend aan voor onze online oriëntatie-ochtend waar alle ins en outs van de opleiding aan de orde komen. De opbouw en het programma van de lesweken, de mogelijkheden tot financiering en er komt een oud-student aan het woord. Alle actuele data van de opleidingen vind je op onze website.

Media
Geplaatst op 19/02/2024