Loading...

#ikbakthuis Paaspakket

Bakken voor Pasen in je eigen keuken onder begeleiding van deskundige docenten

Ben jij tijdens de lockdown aan het bakken geslagen en wil je graag je kennis verdiepen? Ben je op zoek naar een leuke attentie voor je medewerkers die thuis aan het werk zijn? Wil je samen met andere enthousiaste thuisbakkers een online baksessie organiseren? Heb je vorig jaar iedereen omvergeblazen met je zelfgemaakte Paasproducten en wil je de producten graag nog eens maken?
Dan hebben we leuk nieuws! Na het succes van vorig jaar, bieden we deze Paas opnieuw het #ikbakthuis bakpakket aan. Het pakket bestaat uit een online masterclass van deskundige docenten en een ingrediëntenbox met bakkerskwaliteit grondstoffen om twee luxe Paasstollen, een kip van chocolade en broodkonijntjes te maken. Kortom: met dit pakket krijg jij zowel de kennis als de ingrediënten in huis om er ondanks alles een heerlijk Pasen van te maken.

Wat zit er in het #ikbakthuis Paaspakket?

Toegang tot online video’s waarin onze docenten Hans, François en Gerard stap voor stap uitleggen hoe je thuis drie mooie producten voor Pasen maakt. Je krijgt niet alleen uitleg over het recept, maar ook de theoretische achtergrond komt aan bod.

Een ingrediëntenbox met zorgvuldig geselecteerde grondstoffen van topkwaliteit, zoals Franse T65 bloem, extra grove amandelspijs en Belgische chocolade. Je maakt alles vanuit de basis: alleen met pure grondstoffen en zonder toevoegingen.

Wat gaan we maken?

Chocolade Paaskip

Chocolade tableren, gieten, snijden en opbouwen tot een spectaculair chocoladefiguur, om ‘m vervolgens natuurlijk lekker met elkaar op te eten. Met als bonus zelfgemaakte chocoladerotsjes!

Paasbrood

Paasstollen van een zoet verrijkt brooddeeg met een zetsel voor extra malsheid. Je maakt twee varianten: een met witte chocolade en een variant met krokante amandeltopping en rijke vulling van spijs, rozijnen en sinaasappel.

Paaskonijnen

De tafel is niet compleet zonder deze broodjes, geloof ons: voor alle leeftijden is dit genieten geblazen. Met de ingrediënten in het pakket maak je 6 broodjes.

Over #ikbakthuis

Bij Bakery Institute hebben we ruim 9 jaar ervaring met het opleiden van enthousiaste thuisbakkers, professionals en carrière-switchers op het gebied van brood, patisserie, chocolaterie en ijsbereiding. Het afgelopen jaar hebben we door de Corona maatregelen bijna geen cursussen kunnen geven, terwijl de animo om te bakken groter was dan ooit. We misten het enorm om dagelijks met cursisten onze kennis te delen en lanceerden daarom #ikbakthuis. Want als jij niet naar Bakery Institute kunt komen, dan komen wij wel naar jou!

Meer dan 500 enthousiaste thuisbakkers gingen onder de noemer #ikbakthuis al met ons aan de bak. Op Instagram en Facebook waren veel creaties te bewonderen. Nu bieden we speciaal voor de Paasdagen opnieuw het #ikbakthuis Paaspakket aan. Met dit pakket brengen we de Bakery Institute beleving naar jouw eigen keuken. Het pakket is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te bakken: of je nu alleen aan de bak gaat of met het hele gezin, of je een beginnend thuisbakker bent of al veel ervaring hebt in de keuken.

Wat heb je nodig?

De recepten in dit pakket zijn speciaal ontwikkeld voor de thuisbakker. Dat betekent dat je ze kunt maken zonder professionele apparatuur. Wat je in ieder geval nodig hebt is een oven, thermometer en bakpapier. Een machine heb je niet nodig: je kunt het deeg op de hand maken. Omdat we je #ikbakthuis pakket per pakketpost verzenden, is het helaas niet mogelijk om aan de box gekoelde producten toe te voegen. De enige basisingrediënten die je zelf in huis moet halen zijn 4 eieren, 210 gram volle melk, een pakje ongezouten roomboter en wat zonnebloemolie.

Hoe werkt het?

Je hebt tot 24 maart 23:59 uur om het pakket te bestellen*. Je kunt eenvoudig afrekenen met iDeal. Nadat we de betaling hebben ontvangen, gaan we aan de slag met het afwegen en inpakken van de grondstoffen. In de week voor Pasen (tussen 29 maart en 2 april) krijg je het pakket thuisbezorgd. Je ontvangt van ons een mailtje als we het hebben aangeboden aan PostNL met daarin ook wat tips voor de voorbereiding. In het pakket vind je het recept met een link naar de online masterclass. Je hoeft zelf alleen de koelverse ingrediënten toe te voegen en kan aan de slag! Deel je bakavonturen en resultaat met #ikbakthuis op social media.

Kosten

Het totale pakket met de online masterclass, recepten en de ingrediëntenbox kost €47,50 inclusief BTW, exclusief verzendkosten à €7,50.

Allergenen informatie

De ingrediënten bevatten gluten, soja en noten en kunnen sporen van pinda en sesam bevatten.

*zolang de voorraad strekt

Bestellen

We zijn uitverkocht! Het is helaas niet meer mogelijk om te bestellen. Heb je een pakket besteld? Hou je mailbox in de gaten! Op maandag 29 maart worden de pakketten aangeboden aan PostNL.

FAQ

Ik heb niet veel ervaring met bakken. Is dit pakket geschikt voor mij?

Het pakket is geschikt voor bakliefhebbers van ieder niveau. De docent neemt je mee vanaf de basis van de techniek en legt je de werkwijze stap voor stap uit.

Ik wil het pakket aan iemand cadeau doen. Welke gegevens moet ik invullen?

Wat leuk! Vul in dat geval de naam en adresgegevens van de ontvanger in. Gebruik je eigen e-mailadres, dan ontvang je zelf de verzendbevestiging en blijft het echt een verrassing.

Wat voor thermometer moet ik gebruiken?

Een voedselthermometer. Deze is te koop bij winkels als de Blokker, Bol.com en IKEA. Een digitale thermometer werkt het prettigst omdat je dan de exacte temperatuur af kunt lezen.

Op welk moment kan ik de online masterclass bekijken?

In de box die je krijgt thuisbezorgd kun je een link en code vinden waarmee je kunt inloggen voor de masterclass. De video's blijven beschikbaar en kun je op elk gewenst moment bekijken.

Kan ik ook werken met desem?

In het recept wordt gebruikt gemaakt van gedroogde gist en een voordeeg. Heb je al wat meer ervaring met broodbakken en heb je zelf een goed functionerende desemstarter? Dan kun je in plaats van voordeeg ook een vaste desem maken. Op het receptenblad staat uitgelegd hoe je deze verwerkt.

Wanneer kan ik mijn pakket verwachten?

We versturen de pakketten met PostNL in de week van 29 maart, zodat je het voor Pasen binnen hebt. Helaas kunnen we door vertragingen bij de post niet exact zeggen wanneer je het pakket binnen hebt. We sturen je een mail als we het pakket hebben aangeboden aan PostNL.

Versturen jullie ook naar het buitenland?

Dat is mogelijk! De vorige ronde hebben thuisbakkers uit Duitsland, België en Spanje meegebakken. De verzendkosten zijn dan wel iets hoger. Stuur ons vooral even een mailtje.

Ik wil meerdere pakketten bestellen voor mijn personeel of relaties. Wat zijn de mogelijkheden?

Wat leuk dat je je mensen wilt verrassen. Mail ons even met het aantal en de wensen, dan denken we met je mee.

Ik heb al eens een cursus bij jullie gevolgd. Is het pakket dan interessant voor mij?

Mocht je al vaker bakken, dan kun je het niveau goed bijbenen. Je kunt het pakket natuurlijk ook cadeau doen aan iemand die écht eens moet kennismaken met Bakery Institute.

Ik overweeg een cursus te volgen bij jullie, wat raad je mij aan?

Het pakket is een mooie kennismaking met het bakkersvak en onze school. Na het volgen van de online masterclass kun je je - zodra we weer cursussen mogen geven - bij ons verder verdiepen in brood, patisserie of chocolaterie. Bekijk hier ons aanbod voor thuisbakkers. Heb je helemaal de smaak te pakken en wil je een carrièreswitch maken, bekijk dan eens onze 9-weekse opleidingen of meld je aan voor een oriëntatie-ochtend.

Kan ik de ingrediënten ook los bestellen?

De ingrediënten zijn niet via ons te bestellen. Veel van de grondstoffen zijn voor de thuisbakker beschikbaar via de webshop Bouwhuis.com. In het pakket vind je een kortingscode voor deze shop, zodat je de recepten vaker kunt maken.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op!