Loading...

#ikbakthuis Broodpakket

Brood bakken in je eigen keuken onder begeleiding van een expert

Nu een groot deel van Nederland noodgedwongen thuis zit, duiken veel mensen de keuken in. Vooral zelf brood bakken is populair. Meel en bloem zijn op talloze plekken schaars. En dat vinden we niet zo gek: wie wil er niet de geur van versgebakken brood in huis? Bakken werkt ontspannend en is daarmee een heilzaam middel voor iedereen die voorlopig thuis moet blijven.

Wil je ook zelf brood maken? Dan hebben we goed nieuws! Met het #ikbakthuis Broodpakket krijg jij zowel de kennis als de ingrediënten in huis om zelf de lekkerste, rustieke broden te bakken. Brood zoals je het normaal alleen bij de bakker kunt vinden, maar dan vanuit je eigen oven. Een machine heb je niet nodig: je kunt het deeg op de hand maken. Daarmee verzeker je jezelf meteen van spierballen nu de sportscholen dicht zijn.

Wat houdt het pakket in?

Exclusieve toegang tot een online masterclass waarin docent Boulangerie Hans Heiloo je stap voor stap uitlegt hoe je thuis brood maakt. Hans laat diverse ambachtelijke technieken zien, namelijk het werken met een poolish en kookstuk, die maken dat je brood lekker mals wordt en langer vers blijft, zonder kunstmatige toevoegingen.

Een box met zorgvuldig geselecteerde grondstoffen van topkwaliteit zoals T65 en T80 tarwemeel van de Franse molen, zaden-, zuidvruchten- en notenmix en zeezout uit Guérande. Ook ontvang je (wegwerp) bakvormen, een handige deegkrabber en insnijmesje.

Wat gaan we maken?

Vanuit één basisdeeg van pure grondstoffen maak je maar liefst vier verschillende soorten brood:

Meerzaden boule

Een gezonde, rustieke boule met biologische zadenmelange van o.a. lijnzaad, zonnebloempitten, boekweit en maanzaad.

Luxe notenbrood

Een rijk gevulde batard met noten en zuidvruchten zoals krenten, rozijnen en abrikozen. Zo lekker dat je geen beleg meer nodig hebt, maar ook heerlijk bij een kaasplankje.

Haverbrood

Een brood op basis van tarwe en haver dat extra mals blijft dankzij het gebruik van een haverkookstuk. Perfect als voedzaam ontbijt!

Witbrood

Een Nederlandse klassieker met een mooie volle smaak en zachte structuur dankzij de toevoeging van boter en honing. Ook de volgende dag lekker als basis voor wentelteefjes of een tosti.

Over #ikbakthuis

Bij Bakery Institute hebben we ruim 8 jaar ervaring met het opleiden van enthousiaste thuisbakkers, professionals en carrière-switchers op het gebied van brood, patisserie, chocolaterie en ijsbereiding. Op dit moment zijn onze deuren in Zaandam gesloten. We missen het enorm om dagelijks met cursisten onze kennis te delen en lanceerden daarom #ikbakthuis. Want als jij niet naar Bakery Institute kunt komen, dan komen wij wel naar jou!

De afgelopen weken hebben we met #ikbakthuis op Instagram en Facebook laten zien dat je ook vanuit huis smaakvolle producten kunt maken. Met dit pakket gaan we nog een stap verder en brengen we de Bakery Institute beleving naar jouw eigen keuken. Het pakket is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te bakken: of je nu alleen aan de bak gaat of met het hele gezin, of je een beginnend thuisbakker bent of al veel ervaring hebt in de keuken.

Let op: bakken met dit pakket is op eigen risico. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat broodbakken verslavend kan zijn.

Wat heb je nodig?

De recepten in dit pakket zijn speciaal ontwikkeld voor de thuisbakker. Dat betekent dat je ze kunt maken zonder professionele apparatuur. Wat je in ieder geval nodig hebt is een oven, thermometer en bakpapier. Omdat we je #ikbakthuis pakket per pakketpost verzenden, is het helaas niet mogelijk om aan de box gekoelde producten toe te voegen. De enige basisingrediënten die je zelf in huis hoeft te halen zijn eieren, (haver)melk, een pakje boter en wat olie om in te vetten.

Hoe werkt het?

Vul het bestelformulier op deze pagina in en reken af met iDeal. Zodra we je betaling hebben ontvangen, gaan we jouw pakket hoogstpersoonlijk inpakken. Bestel je vóór woensdag 6 mei dan gaat je pakket uiterlijk 12 mei op de post.* In de box vind je een link met een unieke code voor de online masterclass. Je hoeft zelf alleen de koelverse ingrediënten toe te voegen en kunt aan de slag! Deel je bakavonturen en resultaat met #ikbakthuis op social media.

Kosten

Het totale pakket met de online masterclass, 4 recepten en de ingrediënten- en materialenbox kost €47,50 inclusief BTW, exclusief verzendkosten à €7,50.

Allergenen informatie

Alle producten behalve het witbrood zijn vegan (mits je havermelk gebruikt voor het kookstuk). Verder bevatten de ingrediënten gluten, soja en noten en kunnen ze sporen van pinda en sesam bevatten.

*zolang de voorraad strekt

Bestelperiode verlopen

Het is niet meer mogelijk het #ikbakthuis Broodpakket te bestellen. Was je te laat en wil je toch nog aan de slag met broodbakken? Neem dan contact met ons op. We wensen alle thuisbakkers heel veel plezier met bakken en zien jullie creaties graag verschijnen op social media. We hopen jullie binnenkort weer in Zaandam te mogen ontvangen bij onze reguliere cursussen. Veel bakplezier!

FAQ

Ik heb niet veel ervaring met bakken. Is dit pakket geschikt voor mij?

Het pakket is geschikt voor bakliefhebbers van ieder niveau. De docent neemt je mee vanaf de basis van de techniek en legt je de werkwijze stap voor stap uit.

Ik wil het pakket aan iemand cadeau doen. Welke gegevens moet ik invullen?

Wat leuk! Vul in dat geval de naam en adresgegevens van de ontvanger in. Gebruik je eigen e-mailadres, dan ontvang je zelf de verzendbevestiging en blijft het echt een verrassing.

Wat voor thermometer moet ik gebruiken?

Een voedselthermometer. Deze is te koop bij winkels als de Blokker, Bol.com en IKEA. Een digitale thermometer werkt het prettigst omdat je dan de exacte temperatuur af kunt lezen.

Op welk moment kan ik de online masterclass bekijken?

In de box die je krijgt thuisbezorgd kun je een link en code vinden waarmee je kunt inloggen voor de masterclass. De video's blijven beschikbaar en kun je op elk gewenst moment bekijken.

Is het brood vegan?

Alle broden behalve het witbrood zijn veganistisch, mits je voor het haverbrood gebruik maakt van havermelk.

Kan ik de broden invriezen?

Jazeker. Brood dat je niet direct opeet, bewaar je het beste in een plastic zak in de vriezer. Je kunt het brood voor het eten even oppiepen in een warme oven. Laat het brood van tevoren (licht) ontdooien en stop het dan 7 minuten in een voorverwarmde oven van 220˚C tot de korst weer knapperig is. Gebruik liever geen water op de korst, de bedoeling is juist om de korst weer een beetje uit te drogen zodat hij weer knapperig wordt.

Moet ik alle broden tegelijk bakken?

Nee. Je kunt er ook voor kiezen om het deeg op twee momenten te maken en op die manier twee broden per keer te maken. Je kunt de broden na elkaar bakken. In het recept vind je hiervoor een toelichting. We raden het niet aan één brood per keer te bakken. De hoeveelheden voor het deeg worden dan te klein om nauwkeurig te kunnen afwegen.

Kan ik ook werken met desem?

We raden dit niet aan. Bij deze recepten hebben we bewust gekozen voor gedroogd gist en de techniek van een kookstuk en poolish. Voor een recept met desem verwijzen we je naar de #ikbakthuis inspiratievideo's op onze sociale media.

Wanneer kan ik mijn pakket verwachten?

Als je vóór 6 mei bestelt, versturen we het uiterlijk 12 mei. We versturen de pakketten met PostNL. Helaas kan het door vertragingen momenteel wat langer duren voor je het pakket binnen hebt.

Ik heb al eens een broodcursus bij jullie gevolgd. Is het pakket dan interessant voor mij?

De broden zijn uniek en hebben geen overlap met de cursussen. Mocht je al vaker brood bakken, dan kun je het niveau goed bijbenen. Je kunt het pakket natuurlijk ook cadeau doen aan iemand die écht eens moet kennismaken met brood bakken.

Ik overweeg een cursus te volgen bij jullie, wat raad je mij aan?

Het pakket is een mooie kennismaking met het broodbakkersvak en onze school. Na het volgen van de online masterclass kun je je verder verdiepen in de tweedaagse cursus Handgemaakt Brood: Introductie . De data en kosten vind je op de website.

Kan ik de ingrediënten ook los bestellen?

De ingrediënten zijn niet via ons te bestellen. Wel zijn we bezig om er met leveranciers voor te zorgen dat de grondstoffen beschikbaar komen voor de thuisbakker. Volg onze social media om hiervan op de hoogte te blijven.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op!