Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten

Terug naar overzicht
Bakery Institute start leertraject voor mbo-docenten

Naar verluidt gaan er maar liefst 12 scholen starten met de niveau 4 opleiding Boulanger, waarvan de meerderheid aftrapt in het schooljaar 2020-2021. Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: “Begin 2017 hebben we met Horizon College het zaadje geplant voor het starten van de opleiding Boulanger. Het arbeidsmarktonderzoek van SBB en Het Sociaal Fonds liet zien dat er vanuit het werkveld daadwerkelijk behoefte is aan de opleiding. Inmiddels is het schooljaar 2020/2021 minder ver weg dan het toen leek. Maar gelukkig zitten we niet stil.” In het voorjaar van 2020 start Bakery Institute daarom met een leertraject om docenten klaar te stomen voor het lesgeven aan de aspirant boulangers.

Er worden door diverse scholen de nodige voorbereidingen getroffen om het kwalificatiedossier te vertalen naar een mooi curriculum. Hoogerwaard: “We krijgen veel vragen over het bijscholen van docenten en hebben daarom een speciaal leertraject ontwikkeld. Doordat we hebben bijgedragen aan het kwalificatiedossier kennen we de inhoud van de opleiding goed. Ook werken we inmiddels met vrijwel alle mbo-scholen samen in de professionalisering van docenten, het geven van gastlessen of binnen hun ROBO (Regionaal Overleg Bakkerij Onderwijs). Het leertraject voor de docenten is een combinatie van vaktechniek en de bijbehorende didactische vertaling. We delen hierin graag de lessons learned van 8 jaar Bakery Institute.”

Voor de niveau 4 opleiding zijn natuurlijk ook weer leerbedrijven nodig. Bent u als ondernemer geïnteresseerd, informeer bij SBB naar de criteria om als leerbedrijf te worden aangemerkt voor de niveau 4 opleiding. Hoogerwaard: “Leerbedrijven die zich vaktechnisch willen voorbereiden kunnen natuurlijk bij ons terecht. We hebben een divers vaktechnisch aanbod.”

Nieuws
Geplaatst op 09/12/2019