Bakery Institute reikt driehonderdste diploma uit

Terug naar overzicht
Bakery Institute reikt driehonderdste diploma uit

Vandaag reikten we in Zaandam het driehonderdste diploma uit. Tien jaar na de opening van onze particuliere bakkerijopleiding nam Henk van der Ploeg uit Callantsoog zijn diploma voor de 9-weekse opleiding Boulangerie in ontvangst. Een feestelijk moment? “Zeker! Ik kreeg een paraplu.”

De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte en fulltime opleiding waarin studenten alle stappen en aandachtspunten van bereidingswijze tot eindproduct krijgen aangeleerd. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger. Naast de 9-weekse Boulangerie bestaat ook de 9-weekse Patisserie. Al 250 studenten volgden een van deze opleidingen – of allebei, wat begin februari tot de uitreiking van het driehonderdste diploma leidde.

Goede docenten en veel enthousiasme

Henk van der Ploeg, zoon van Peter van der Ploeg met een eigen bakkerij in Callantsoog, heeft afgelopen winter de 9-weekse opleiding Boulangerie met heel veel plezier gevolgd. “Toen ik op mijn zestiende klaar was met de middelbare school, wist ik nog niet zeker of ik de bakkerij van mijn vader in wilde. Ik koos voor een MBO-opleiding op het gebied van management en heb dat diploma ook behaald. Inmiddels ben ik twintig en weet ik zeker dat ik het bakkersvak in wil. Maar MBO-opleidingen op dat gebied sloten niet erg aan bij de opleiding die ik op niveau 4 al had afgerond. Daarom ben ik bij het Bakery Institute gaan kijken en ik was meteen super enthousiast. Ik trof er goede leraren aan, die het antwoord wisten op al mijn vragen. De 9-weekse is best een prijzige opleiding, maar ik heb er enorm veel voor teruggekregen en onvoorstelbaar veel geleerd.”

Van opleiding tot ondernemer

Henk werkt momenteel in het bedrijf van zijn vader en is hier na zijn opleiding in Zaandam aan het experimenteren met desembroden en croissants. “Ik hoop ook nog bij andere bedrijven ervaring op te doen, maar uiteindelijk wil ik graag het familiebedrijf overnemen.” Daarmee is Henk een van de vele studenten die na de 9-weekse opleiding van het Bakery Institute uiteindelijk een eigen bakkerszaak zal runnen. “We zien helaas veel bakkerijen hun deuren sluiten, maar zien óók dat vanuit de 9-weekse opleiding meer dan dertig nieuwe ondernemingen door heel Nederland zijn opgestart”, constateert Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute, verheugd. “Deze intensieve opleiding geeft carrièreswitchers maar ook kinderen of medewerkers van bestaande bakkers, die wellicht eerst iets anders hebben gedaan of zich elders wilden oriënteren, de kans om zich het vak in al haar facetten in relatief korte tijd eigen te maken. We zijn er heel trots op dat we als Bakery Institute inmiddels 250 studenten hebben gediplomeerd met 300 diploma’s in totaal. Een waardevolle bijdrage aan onze branche!”

Nieuws
Geplaatst op 18/02/2021