Bakery Institute verwelkomt Jordi Bordas
Terug naar overzichtIn november verwelkomen we niemand minder dan wereldkampioen Patisserie Jordi Bordas in Zaandam voor een driedaagse Masterclass en een demonstratie. Jordi heeft zijn eigen patisserieschool in Barcelona en komt bij Bakery Institute zijn kennis delen. Een unieke kans om te leren van een van de meest innovatieve patissiers ter wereld, die je niet wilt missen!
B-concept methode: healthier, lighter, tastier
In een masterclass voor professionals en een demonstratie voor breder publiek deelt Jordi meer over zijn innovatieve B-concept methode. Een methode om recepten te ontwikkelen ‘from scratch’, met een sterke theoretische basis. Hoe kun je bijvoorbeeld grondstoffen als suiker en vet vervangen of verminderen, smaakvol vegan, lactosevrij of glutenvrij gebak maken, en tegelijkertijd complexe structuren en smaken behouden? Je leert hoe recepten zijn samengesteld en hoe je ze kunt aanpassen aan de behoeften van de klant.
Masterclass voor professionals 10-12 nov
De masterclass vindt plaats van zondag 10 t/m dinsdag 12 november en is bedoeld voor professionals: bakkers en koks met patisserie-ervaring die hun kennis willen verdiepen. Meer informatie over de inhoud, tijden en kosten kun je hier vinden.
Demonstratie 14 nov
De demonstratie vindt plaats op donderdag 14 november van 9.00 tot 15.00 uur (incl. lunch). Meer informatie vind je hier.