Recept: gevuld speculaas
Terug naar overzichtDe intocht van Sinterklaas staat voor de deur en zodra de Goedheiligman weer in het land is, komt deze ultieme najaarslekkernij voorbij: gevuld speculaas. Zelf maken is veel leuker en bovendien lekkerder, bijvoorbeeld dankzij een smeuïg amandelspijs. Dus lees dit recept er snel op na, bekijk de instructievideo van onze collega Stefáno en slinger de oven maar aan: de heerlijke speculaaskruiden vullen je hele huis en zelf speculaas maken doe je in een handomdraai!
Voor 2 speculaastaartjes:
2 bakvormen van 20cm doorsnede
Deel 1
50g Koekkruimels
45g Karnemelk
25g Water
Deel 2
120g Boter
120g Basterdsuiker
1g Zout
Deel 3
190g Zeeuwse bloem
55g Patentbloem
2g Koolzuur (Baking Soda)
2g Bakpoeder
18g Speculaaskruiden
Deel 4
400g Grof amandelspijs
20g Boter
10g Water
Werkwijze
- Meng de boter en het water door het amandelspijs
- Week de koekkruimels in de karnemelk voor 15 minuten
- Werk de boter door met de suiker en het zout
- Voeg de geweekte kruimels toe
- Werk de bloem met rijsmiddel en kruiden door tot een glad deeg
- Rol het deeg uit op 4mm
- Fonceer de bakvorm met deeg
- Vul de vorm met de aangemaakte amandelspijs
- Leg er een plak deeg bovenop, druk aan en bestrijk met ei
- Decoreer met halve amandelen en bestrijk opnieuw met ei
- Bak 35-40 minuten af op 170°C in de hetelucht oven
Artikelen
Recepten