Kom je binnenkort een cursus volgen bij Bakery Institute? Op deze pagina vind je de praktische informatie. Bijvoorbeeld over bereikbaarheid, overnachten, faciliteiten en kledingvoorschriften.

Bereikbaarheid en tijden

  • De starttijd van de cursus staat vermeld op de website en in de bevestigingsmail. We proberen rond 15.30 uur klaar te zijn, maar het kan iets vroeger of later worden.
  • Je kunt 30 minuten voordat de les begint binnenlopen via de ingang aan het binnenplein. We vragen je om uiterlijk 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn.
  • Je vindt Bakery Institute in de oude chocoladefabriek van Verkade aan de Westzijde 172E, 1506 EK in Zaandam. Meer informatie over de bereikbaarheid vind je hier.
  • Parkeren kan op parkeerterrein Noord achter de slagboom. Het parkeerterrein grenst aan het water (de Zaan). Let op: het parkeerterrein aan de overzijde van de Westzijde hoort niet bij Bakery Institute maar is de Verkadefabriek, het is hier niet toegestaan te parkeren.
  • Kosten voor parkeren zijn €15,- per dag. Wanneer je binnen het eerste uur je inrijkaart door ons laat valideren, kun je gratis uitrijden.
  • Het is bij meerdaagse cursussen mogelijk je auto op het terrein te laten staan. Geef in dat geval op de eerste dag het kenteken aan ons door.
  • De school bevindt zich op een oud fabrieksterrein en als je voor het eerst komt is de ingang mogelijk even zoeken. Bekijk de filmpjes hieronder voor aanwijzingen over de looproute vanaf het parkeerterrein en vanaf het station.

Verblijf

Volg je een meerdaagse cursus en wil je in de buurt overnachten? Een aantal hotels in de omgeving biedt kortingen aan cursisten van Bakery Institute. Ben je benieuwd naar de overnachtingsmogelijkheden in de buurt? Vraag bij ons een overzicht op.

Bekijk ook onze Zaandam gids met tips voor eten en drinken en andere activiteiten in de buurt. 

Faciliteiten

  • Je ontvangt tijdens de cursus een naamsticker, schort, receptenboek, pen en big shopper.
  • Er zijn kleedkamers en lockers om je spullen in op te ruimen.
  • Een lunch en overige catering wordt door ons verzorgd. Mocht je dieetwensen hebben, geef dit dan door voor de start van de cursus. Omdat wij werken in een bakkerij omgeving, kunnen we 100% glutenvrij niet garanderen.
  • Alle benodigde grondstoffen, gereedschappen en machines zijn in de school aanwezig.

Hygiëne

  • Het behoeft geen toelichting dat hygiëne een belangrijk aspect is in ons vak. Was je handen tussen het werk door en gebruik een lepeltje als je iets wil proeven.
  • Draag een lange broek en shirt of top waarin je makkelijk kunt bewegen of neem je bakkersvakkleding mee. Je krijgt van ons een schort.
  • Draag geen sieraden, deze kunnen opgeborgen worden in de lockers.
  • Draag bij lang haar je haar vast in een staart of knot.
  • Zorg dat je nagels kortgeknipt en schoon zijn en draag geen nagellak en/of gelnagels (of werk met handschoenen).
  • We moedigen iedereen aan om veiligheidsschoenen te dragen, en anders schoenen met een goed profiel voor eventuele gladde en natte vloeren.

In de les

  • Het is toegestaan te filmen of foto’s te maken tijdens de les, zolang het niet hinderlijk is voor de docent of andere cursisten, én vergeet natuurlijk niet om zelf goed te blijven opletten. Als je jouw ervaringen deelt op social media, vinden we het leuk als je ons tagt!
  • De les is een afwisseling van uitleg, demonstratie en zelf aan de slag gaan. Je staat in duo’s aan de werkbank.
  • In onze lessen kunnen we geen aanpassingen doen in recepten omwille van de kwaliteit en consistentie. Onze recepten zijn grondig getest en de ingrediënten worden vaak al van tevoren afgewogen. Ben je benieuwd hoe je bepaalde ingrediënten kunt vervangen, bijvoorbeeld om te voldoen aan dieetwensen, dan staat het je natuurlijk vrij er vragen over te stellen.
  • Je bent met elkaar verantwoordelijk voor het schoonhouden van je werkplek en de gereedschappen, ook het afwassen hoort daarbij.
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname en neem je een shopper met alle door jou gemaakte producten mee naar huis. Zorg dus voor een proefpanel of voldoende vriezerruimte!

Annuleren of verplaatsen

Als je je inschrijft voor een cursus of opleiding, rekenen we op je komst. We houden de plek voor jou bezet. Kun je er onverhoopt niet bij zijn vanwege zwaarwegende redenen zoals ziekte of overlijden van een naaste, neem dan contact met ons op.

Bij het aanmelden accepteer je onze annuleringsvoorwaarden. Je hebt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen of tot de cursus start. Tot 30 dagen voor de start van de cursus kun je kosteloos annuleren of verplaatsen, daarna worden er annuleringskosten gerekend. Je helpt ons door:

  • Op tijd aan ons door te geven dat je er niet bij kunt zijn. Hoe eerder wij het weten, hoe groter de kans dat we nog iemand anders blij kunnen maken met jouw plek. Soms hebben we nog mensen op de wachtlijst of kunnen we met extra promotie de plek nog invullen.
  • Zelf een vervanger te zoeken die jouw plek kan innemen. Heb je een collega- (thuis)bakker die kan deelnemen? Geef het aan ons door. Let er wel op dat bij een vervolg- of professionals cursus jouw vervanger binnen de doelgroep van de cursus moet passen.

Voor meer informatie over annuleren en verplaatsen, verwijzen we je naar onze voorwaarden.

Algemene leveringsvoorwaarden

Tot binnenkort!

Heb je het antwoord op jouw vraag niet op deze pagina gevonden? Misschien vind je het op de pagina met Veelgestelde vragen of Onze werkwijze. Je mag ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen!

We kijken uit naar je komst. Tot ziens in Zaandam!

Onze werkwijze