Wat kunnen bakkers die nú kampen met personeelstekorten morgen al anders doen?

Terug naar overzicht
Wat kunnen bakkers die nú kampen met personeelstekorten morgen al anders doen?

Gepubliceerd in Bakkerswereld, 12 mei 2025

De krapte op de arbeidsmarkt is in de hele sector merkbaar. Terwijl de vraag en interesse van consumenten groter lijkt dan ooit en mensen in de rij staan voor viral croissants en chocoladerepen, wordt het voor bakkerijen steeds moeilijker om goed opgeleid personeel te vinden en te behouden. Hoe overbrug je die kloof?

Bakker Jan de Groot haalde het nieuws met zijn zoektocht naar Bossche bollen-vullers. Bakkerijen beperken hun openingstijden omdat ze de roosters niet rondkrijgen. Of ze besteden veel tijd aan het inwerken van medewerkers zonder enige bakkerijervaring bij gebrek aan sollicitanten met vakkennis. Het ene bedrijf heeft er geregeld mee te maken, het andere soms helemaal niet, maar over de hele linie lijkt deze kloof niet kleiner te worden. Hoe los je dat op?

Bakery Institute wil samen met creatieve geesten kloof op arbeidsmarkt dichten

Om antwoorden te vinden op dit vraagstuk houdt Bakery Institute op 2 september 2025 een speciaal op de arbeidskrapte gerichte hackathon: de BAKathon. Een creatieve co-creatiedag voor én met de sector

Lees hier volledige artikel op Bakkerswereld.

Meld je hier aan voor de BAKathon.

Media
Geplaatst op 05/06/2025