Suzanne van Rhijn

Onderwijskundige

Suzanne van Rhijn

Suzanne maakte kennis met Bakery Institute tijdens haar afstudeerstage voor de opleiding Onderwijswetenschappen. “Ik was meteen onder de indruk van de betrokkenheid van het hele team. De docenten hebben veel expertise en passie voor hun vak en doen er alles aan hun kennis en enthousiasme over te brengen. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het succes van de studenten, zowel tijdens als na de opleiding.” Ook de studenten vormen een bijzondere groep: “Ik denk dat er weinig opleidingen zijn waar de studenten zo intrinsiek gemotiveerd zijn om te leren. Een luxe voor een onderwijskundige!”

Tijdens haar stage ontwikkelde Suzanne het Leertraject Ondernemerschap. In dit kader bezocht ze verschillende oud-studenten met een eigen bakkerij. “Het was mooi om te zien hoe de oud-studenten hun draai hebben gevonden als bakker en ondernemer. Ook viel het mij op dat ze heel gul zijn in het uitdelen van hun kennis. Als je ze zo bezig ziet, soms met een heel team aan personeel, is het bijna niet meer voor te stellen dat ze niet zo lang geleden nog een heel andere carrière hadden.”

Sinds september 2018 werkt Suzanne vier dagen per week bij Bakery Institute. Daarnaast heeft ze een eigen patisserie en desserts foodtruck waarmee ze regelmatig op festivals en markten staat.