Stefáno van Leeuwen

Docent Patisserie & Chocolaterie

Stefáno van Leeuwen

​Na een carrière als patissier en chocolatier bij een aantal mooie zaken heeft Stefáno in januari 2022 ervoor gekozen om docent te worden bij Bakery Institute. “Het docentvak sprak me altijd al aan maar vond ik geen logische eerste stap na mijn opleiding, eerst maar eens wat ervaring opdoen. Ik heb eerst een aantal jaar gewerkt in een chocolaterie en wilde mij daarna weer storten in de magische wereld van patisserie. Ik werkte als patissier bij Tummers in Heemstede, een heel afwisselende baan waarin ik desserttaarten, macarons, bonbons en nog veel meer produceerde. Chef Boudewijn stimuleerde me om mee te doen aan de Dutch Pastry Award, die ik in 2020 ook heb gewonnen. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme voor het vak én kennis over te dragen.

Om nu de kans te krijgen om mezelf te ontwikkelen tot docent bij Bakery Institute voelt als een droom die uit mag komen. De omgeving waarin het vak geleerd wordt aan de cursisten voelt onwijs veilig en juist aan. Ik sta volledig achter de manier van het opleiden van mensen en mensen uitdagen om te doen waar ze echt blij van worden.