Introductie Patisserie

4 dagen

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Data
  • 19 Oktober t/m 22 Oktober 2022 (VOL)
  • 28 November t/m 1 December 2022 (VOL)
  • 5 December t/m 8 December 2022 (VOL)
  • 27 December t/m 30 December 2022
  • 16 Januari t/m 19 Januari 2023
  • 13 Februari t/m 16 Februari 2023
  • 27 Februari t/m 2 Maart 2023
  • 17 April t/m 20 April 2023
  • 1 Mei t/m 4 Mei 2023

995

  • 4 dagen
  • 26 uur
  • 09:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Deze week staat voor het ontdekken van de geheimen van de echte patisserie vanuit de Franse oorsprong. De verschillende vaktechnieken komen aan bod, denk aan boterdegen, beslagen, vullingen en glacages. Je maakt diverse koekjes en ook taart en gebak staan op het programma. Zo leer je de techniek van het glaceren (mirror glaze) en maak je chocolade decoraties. Daarnaast is er aandacht voor de achterliggende theorie over grondstoffen en bereidingswijzen en je werkt met professionele materialen.

Wat maak je onder andere

Verschillende roomboterkoekjes, tartelettes, tijgersoes, desserttaart en gebak (entremets), Charlotte taart, macarons en meer.

 

Kosten

€ 995,- inclusief lunch en btw-vrij

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.


Soortgelijke opleidingen

Desserttaarten en gebak

Desserttaarten en gebak

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Desserttaarten en gebak

IJstaarten

IJstaarten

Glacerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

IJstaarten

Peter Remmelzwaal - Chocolade showstuk

Peter Remmelzwaal - Chocolade showstuk

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Peter Remmelzwaal - Chocolade showstuk

Eclairs en soezen

Eclairs en soezen

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Eclairs en soezen