Loading...

Handgemaakt brood: (3) Master

3 dagen

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van desem en vertraagde processen.

Data
  • 4 November t/m 6 November 2024

675

  • 3 dagen
  • 22,5 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze cursus verdiep je je kennis door met verschillende desemsoorten en methoden te werken. Er zijn talloze manieren om desem te onderhouden, afhankelijk van graansoort, klimaat, bakfrequentie en hydratatie. Ook leer je over de technische werking van de melkzuurbacteriën in de gisting van je desem. Tijdens de cursus kun je ook je eigen desemcultuur meenemen om te beoordelen en stabiliseren. De praktische toepassing van desem mag niet ontbreken. Je ontdekt de eigenschappen van desem in een deeg en maakt een rijke variatie aan producten. Je leert in deze cursus over de invloed van maalprocessen op de hydratatie en het kneedproces. Zo maak je eenzelfde recept met een steengemalen en cilindergemalen bloem. Tot slot leer je planmatig bakken met directe en vertraagde processen in een schema. De perfecte opstap om te leren hoe je in eigen setting meerdere soorten brood bakt en daarbij een efficiente werkwijze hanteert.

Wat maak je

Tourte de seigle, Tourte aux alouettes (handgemaakt), Khorasan met pompoenpitten, Nutri baguette, Spelt, respectus panis, Couronne, Brioche aux fruits, Boule blanc en Baguette

 

Kosten

€ 675,- inclusief lunch en btw-vrij

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.

Doelgroep

Is dit je eerste kennismaking met brood? We raden je aan om eerst de tweedaagse cursus Handgemaakt Brood: Introductie en Handgemaakt Brood: Vervolg

De naam van deze cursus is aangepast, voorheen heette deze cursus ‘Handgemaakt Brood: Vertraagde processen met desem’.


Soortgelijke opleidingen

Croissants en zoete degen

Croissants en zoete degen

Viennoiserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Croissants en zoete degen

Viennoiserie professionals

Viennoiserie professionals

Viennoiserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Viennoiserie professionals

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers