“Mijn assortiment is door de jaren heen steeds groter geworden en ik vind het lastig keuzes te maken en te schrappen.”
“Omwille van tijd zijn we steeds meer met halffabricaten gaan werken, maar ik wil graag pure grondstoffen gebruiken.”
“Ik ben de nieuwe generatie en wil graag vernieuwen maar tegelijkertijd recht doen aan wat mijn familie heeft opgebouwd.”
“Ik ben pas geleden gestart met ondernemen en wil weten hoe ik mijn tijd efficiënter kan gebruiken.”
Ben je ondernemer en/of chef en klinkt dit bekend? Wil je graag vernieuwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je nog niet zo lang geleden gestart en loop je vooral tegen de grenzen van je productie aan. Zou je vooral slimmer willen produceren zodat je meer aan ondernemen toekomt?
De afgelopen tien jaar wisten honderden bakkers ons te vinden voor diverse cursussen in Zaandam. De laatste tijd gingen onze docenten steeds vaker naar de bedrijven toe waar medewerkers leren op hun eigen werkplek. Al deze lessons learned hebben we vertaald in deze nieuwe cursus.
Je formuleert voor deze cursus je eigen leerdoelen en krijgt na elke bijeenkomst een opdracht mee. Hoe meer tijd je tussen de bijeenkomsten zelf kunt besteden aan je leerdoelen en de opdrachten, hoe meer profijt je hebt van de cursus. Houd rekening met gemiddeld minimaal 1 dag per maand aan studiebelasting naast de bijeenkomst.
Het meenemen van een eigen laptop of tablet tijdens de bijeenkomsten wordt aanbevolen.
Dag 1: Introductie (9 januari 2024)
Kennismaking, nulmeting van je assortiment en omloopsnelheid, productkeuring in groepsverband, aan de bak.
Dag 2: Assortiment bepalen (6 februari 2024)
Inventarisatie producten in assortiment, demonstratie klassiekers in een modern jasje, afwerking en decoratie.
Dag 3: Kostprijs en marketing (12 maart 2024)
Kostprijs berekening van assortiment, inspirerende voorbeelden van marketing en brainstorm over mogelijkheden, do’s en don’ts.
Dag 4: Bedrijfsbezoek door docent (april 2024)
Docent komt in jouw bedrijf voor een rondleiding, tussentijdse meting van leerdoelen, bespreken van (huidige en gewenste) vaktechniekenkaart van banketbakkersteam.
Dag 5: Rationeel produceren (14 mei 2024)
Inventarisatie recepten bij producten, bakproeven verschillende bereidingen (origineel vs. mix, gebruik van kookketel), proefpanel en discussie over keuzes (smaak vs. rentabiliteit, inzet van machines).
Dag 6: Feestdagenassortiment (11 juni 2024)
Planmatig aan de slag met een feestdagenassortiment voor alle eetmomenten dat je jaarlijks kunt actualiseren, demonstratie kerstassortiment items.
Dag 7: Praktijksituaties (10 september 2024)
Uitspelen van veelvoorkomende lastige werksituaties (bv. collega die vernieuwing tegenhoudt, kloof tussen winkel en productie, ‘baas’ die overvraagt), feedback geven.
Dag 8: Inspiratietour (15 oktober 2024)
Kijkje in de keuken bij inspirerende voorbeelden op het terrein van marketing, innovatie, productie van binnen en buiten de bakkerij.
Dag 9: Hoe is het nu met (14 januari 2025)
Presentatie met terugblik op het leerdoelen en situatie in de bakkerij, aan de bak rondom specifiek thema.
€ 3634,- inclusief lunch en btw-vrij.
Bedrijven die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf profiteren van een subsidie van 45%.