Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met mobiliteitsvraagstukken? Vraag je je af of het vak van boulanger en/of patissier bij je past? Doe mee aan de online oriëntatie-ochtend en raak geïnspireerd en geïnformeerd over de opleidingen in het bakkersvak.
Voor wie?
Iedereen die meer wil weten over onze 9-weekse opleidingen voor carrière-switchers.
Beschikbare data
Enthousiast geworden?
Tips voor je oriëntatie op het bakkersvak
Overweeg je een carrièreswitch en wil je je verder oriënteren op de 9-weekse opleiding? Deze tips helpen je bij het maken van je keuze:
Neem deel aan een oriëntatie-ochtend
Een aantal keer per jaar organiseren we een online oriëntatie-ochtend voor geïnteresseerden van de 9-weekse. Tijdens deze ochtend word je geïnformeerd over het ontstaan van de school, de opbouw van de opleiding en komt een oud-student aan het woord. Ook kun je natuurlijk al je brandende vragen stellen!
Zoek verschillende typen bedrijven op
Het ene bakkersbedrijf is het andere niet: of je komt te werken in een traditionele bakkerij in een klein dorp, een bakker met meerdere vestigingen, een hippe zaak met horeca of een grote industriële bakker maakt nogal een verschil. Ga eens kijken en bedenk: wat spreekt me aan en waar zie ik mezelf werken?
Loop een dag mee in een bakkerij
Ga op zoek naar een bakkerij waar je een dag mee kan lopen zodat je zelf kunt ervaren hoe het beroep van bakker er in de praktijk uit ziet. Wat zijn je werktijden en wat doe je zoal op een dag? Werk je vooral zelfstandig of in teamverband? Klopt het beeld dat je hebt?
Ga langs bij een oud-student
Wie kan je beter informeren over de opleiding dan iemand die de opleiding zelf heeft gevolgd? Onze oud-studenten werken door het hele land en zijn altijd bereid je iets te vertellen over hun ervaring.