Onze huidige cursus Handgemaakt Brood: Introductie blijft beschikbaar t/m eind 2025. Per 2026 gaan onze nieuwe broodcursussen van start. De cursus Handgemaakt Brood: Introductie wordt dan vervangen door twee aparte cursussen: Basis Brood (1 dag) en Introductie Desembrood (2 dagen). Bekijk de cursuspagina's in het cursusoverzicht!
Voor wie?
Wil je in 2026 zelf brood leren bakken? Bekijk dan de cursus Basis Brood (voor beginners) of Introductie Desembrood (voor enthousiaste thuisbakkers). Lees hier meer over de verschillen tussen beide cursussen en ontdek welke bij jou past.
Docenten

Hans
Boulangerie Chocolaterie Glacerie Patisserie Viennoiserie
Tim
Boulangerie Viennoiserie
Joey
Boulangerie ViennoiserieBeschikbare data
Wat kun je verwachten?

Onze werkwijze
Onze cursussen vinden plaats in een professionele omgeving en worden gegeven door gedreven vakdocenten. Je maakt niet alleen een recept, maar leert ook over de functie van grondstoffen en werkwijzen, zodat je snapt wat je doet en waarom.
Terug naar de basis
Bakken met pure grondstoffen en ambachtelijke processen.
Leren door te doen
Nadat alle stappen zijn toegelicht en gedemonstreerd, ga je zelf aan de slag.
Certificaat
Na afloop van de cursus ontvangt iedereen een certificaat van deelname.
Een goed gevulde roze shopper
Behalve een hoop nieuwe kennis neem je natuurlijk de gemaakte producten mee naar huis!