Loading...

Thuisbakkers

Opleidingen Voor thuisbakkers

Voor thuisbakkers die méér willen

Voor alle amateur brood- en banketbakkers van Nederland - en voor de mensen die misschien wel van hun hobby hun beroep willen maken, verzorgt Bakery Institute leerzame en interessante opleidingen. Samengesteld voor de liefhebber, maar op zeer professioneel niveau.

Delizioso Gelato
Delizioso Gelato

​Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!

Lees meer
Vormbonbons
Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.

Lees meer
Master Patisserie
Master Patisserie

Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
Tartelettes
Tartelettes

Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
Confiserie
Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
Handgemaakt brood: (2) Vervolg
Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten

Lees meer
Vervolg Chocolaterie
Vervolg Chocolaterie

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?

Lees meer
Vervolg Patisserie
Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!

Lees meer
Master Chocolaterie
Master Chocolaterie

Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping?​ In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.

Lees meer
Patisserie 20-daagse cursus
Patisserie 20-daagse cursus

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.

Lees meer
9-weekse Patisserie opleiding
9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer
9-weekse Boulangerie opleiding
9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Lees meer
Croissants en zoete degen
Croissants en zoete degen

Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!​

Lees meer
American Baking
American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
Puur schuim
Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze cursus zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
Handgemaakt brood: (3) Master
Handgemaakt brood: (3) Master

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van desem en vertraagde processen.

Lees meer
Desserttaarten en gebak
Desserttaarten en gebak

Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak

Lees meer
Basis Chocolaterie
Basis Chocolaterie

Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.

Lees meer
Macarons
Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier leer je hem maken! ​

Lees meer
Handgemaakt brood: Franse klassiekers
Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
Introductie Patisserie
Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.​

Lees meer
Handgemaakt Brood: (1) Introductie
Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
Eclairs en soezen
Eclairs en soezen

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
Handgemaakt brood: Glutenvrij
Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.

Lees meer
Vegan patisserie
Vegan patisserie

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met plantaardige grondstoffen vergelijkbare, smaakvolle producten maken? In deze cursus ontdek je plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.

Lees meer
Frank Haasnoot - Chocolade showstuk
Frank Haasnoot - Chocolade showstuk

Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.

Lees meer
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Lees meer
Cakes en rijke beslagsoorten
Cakes en rijke beslagsoorten

Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde gâteaux de voyage en een diversiteit aan smaken.

Lees meer
Bladerdeegproducten
Bladerdeegproducten

Leer in deze tweedaagse cursus zelf bladerdeeg maken en verwerk het tot zowel zoete als hartige producten: van saucijzenbroodje tot vanilleflan.

Lees meer