Loading...

Boulangerie cursussen

Cursusaanbod broodbakken voor thuisbakkers en professionals

Wil je graag leren hoe je zelf brood kunt bakken? Of bak je al regelmatig brood maar zoek je meer verdieping? Bakery Institute biedt diverse cursussen op het gebied van brood bakken voor alle niveaus: van beginner tot professional. De basisprincipes van brood maken leer je tijdens de cursus Handgemaakt Brood: Introductie. Beheers je de basis, dan kun je je verdiepen in verschillende landenthema’s zoals Scandinavische klassiekers, Italiaanse klassiekers of Franse klassiekers of in het maken van desembrood en vertraagde processen bij Handgemaakt Brood: Desem en Handgemaakt Brood: Vertraagde processen. Professionals die brood op ambachtelijke wijze willen bakken kunnen terecht bij Puur Boulangerie, Puur Desem en Werken met Kookstukken. Leren hoe je zelf croissants en zoete degen zoals brioche maakt? Kijk dan eens bij ons aanbod Viennoiserie.

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de...

Lees meer
Basis Boulangerie
Basis Boulangerie

Maak de stap naar brood met enkelvoudige grondstoffen en leer in deze cursus de basis

Lees meer
Handgemaakt brood: (2) Vervolg
Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere...

Lees meer
9-weekse Boulangerie opleiding
9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie...

Lees meer
Handgemaakt brood: (3) Master
Handgemaakt brood: (3) Master

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle...

Lees meer
Handgemaakt brood: Franse klassiekers
Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
Handgemaakt Brood: (1) Introductie
Handgemaakt Brood: (1) Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen
Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met...

Lees meer
Handgemaakt brood: Glutenvrij
Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie...

Lees meer
Masterclass Boulangerie voor Chefs
Masterclass Boulangerie voor Chefs

Steeds meer restaurants kiezen voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met te harde kruidenboter verdwijnt en maakt plaats voor...

Lees meer