Loading...

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

2 dagen

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Data
  • 9 Maart t/m 10 Maart 2024 (VOL)
  • 16 Maart t/m 17 Maart 2024 (VOL)
  • 20 April t/m 21 April 2024 (VOL)
  • 11 Mei t/m 12 Mei 2024 (VOL)
  • 15 Juni t/m 16 Juni 2024 (VOL)
  • 23 Juli t/m 24 Juli 2024
  • 5 Augustus t/m 6 Augustus 2024
  • 7 September t/m 8 September 2024

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze cursus maak je kennis met de wereld van het brood met pure grondstoffen. Wat is het verschil tussen bloem en meel? Hoe maak en verwerk je een voordeeg? Waarom moet ik mijn deeg vouwen? Wat is het verschil tussen mengen en kneden? Hoe maak ik een receptberekening en bereken ik de watertemperatuur? Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het broodbakken.

Het doel van de cursus is om iedereen dermate enthousiast, zelfverzekerd en kundig te maken, dat je in staat bent om thuis een goed brood te bakken. In de twee dagen leer je hoe je het beste een deeg kunt maken, laten rijzen en daarna bakken, steeds vertaald naar een thuissituatie want wij begrijpen ook dat je thuis geen stenen vloeroven hebt staan! De cursus is behoorlijk intensief; je gaat maar liefst 15-20 broden maken, waaronder een melkbrood, een gevuld brood en natuurlijk de Franse Baguette. We maken de helft van de broden op de hand en bij de andere broden gebruiken we de machine, zodat je ook het verschil kunt ervaren.

En wil je je daarna verder verdiepen? Dan kun je je hart ophalen in het diverse aanbod van tweedaagse vervolgcursussen. Volg bijvoorbeeld de tweedaagse ‘Handgemaakt Brood: Vervolg’, ‘Handgemaakt Brood: Master’, ‘Croissants en rijke zoete degen’ of één van de landenthema’s zoals ‘Franse klassiekers’.

Wat maak je onder andere

Twee soorten baguettes, Licht volkoren batard, Melkbrood, Meergranen batard, Boekweit rozijnen brood, No knead bread.

 

Kosten

€ 425,- inclusief lunch en btw-vrij

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.


Soortgelijke opleidingen

Viennoiserie professionals

Viennoiserie professionals

Viennoiserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Viennoiserie professionals

Croissants en zoete degen

Croissants en zoete degen

Viennoiserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Croissants en zoete degen

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Glutenvrij