Loading...

Handgemaakt Brood: (1) Introductie

2 dagen

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Data
  • 4 Juli t/m 5 Juli 2021 (VOL)
  • 28 Juli t/m 29 Juli 2021 (VOL)
  • 7 Augustus t/m 8 Augustus 2021 (VOL)
  • 28 Augustus t/m 29 Augustus 2021 (VOL)
  • 11 September t/m 12 September 2021 (VOL)
  • 9 Oktober t/m 10 Oktober 2021 (VOL)
  • 11 Oktober t/m 12 Oktober 2021 (VOL)
  • 15 Oktober t/m 16 Oktober 2021 (VOL)
  • 17 Oktober t/m 18 Oktober 2021 (VOL)
  • 30 Oktober t/m 31 Oktober 2021 (VOL)
  • 7 November t/m 8 November 2021 (VOL)
  • 13 November t/m 14 November 2021 (VOL)
  • 11 December t/m 12 December 2021 (VOL)
  • 7 Januari t/m 8 Januari 2022 (VOL)
  • 29 Januari t/m 30 Januari 2022

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze cursus maak je kennis met de wereld van het brood met pure grondstoffen. Wat is het verschil tussen bloem en meel? Hoe maak en verwerk je een voordeeg? Waarom moet ik mijn deeg vouwen? Wat is het verschil tussen mengen en kneden? Hoe maak ik een receptberekening en bereken ik de watertemperatuur? Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het broodbakken.

Het doel van de cursus is om iedereen dermate enthousiast, zelfverzekerd en kundig te maken, dat je in staat bent om thuis een goed brood te bakken. In de twee dagen leer je hoe je het beste een deeg kunt maken, laten rijzen en daarna bakken, steeds vertaald naar een thuissituatie want wij begrijpen ook dat je thuis geen stenen vloeroven hebt staan! De cursus is behoorlijk intensief; je gaat maar liefst 15-20 broden maken, waaronder een Boule Blanc, een gevuld brood en natuurlijk de Franse Baguette.

En wil je je daarna verder verdiepen? Dan kun je je hart ophalen in het diverse aanbod van tweedaagse vervolgcursussen. Volg bijvoorbeeld de tweedaagse ‘Handgemaakt Brood: Vervolg’, ‘Handgemaakt Brood: Master’, ‘Croissants en rijke zoete degen’ of één van de landenthema’s zoals ‘Nederlandse klassiekers’.

Wat maak je onder andere

Baguette, Licht volkoren batard, Wit busbrood, Boule blanc, Meergranen batard en een Boekweit rozijnen brood.

 

Kosten

€ 425,- inclusief lunch en btw-vrij

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.


Soortgelijke opleidingen

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

9-weekse Boulangerie opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Boulangerie

(Thuisbakkers
Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Croissants en zoete degen

Croissants en zoete degen

Viennoiserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Croissants en zoete degen

Viennoiserie professionals

Viennoiserie professionals

Viennoiserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Viennoiserie professionals