Professionals

Opleidingen Voor professionals die vérder willen

Als professional en vakman kan je niet anders dan steeds weer bijblijven en op de hoogte zijn van de allerlaatste ontwikkelingen en trends in je ambacht. Investeren in mensen is minstens zo belangrijk als in je machines. Bij ons leer je de vaktechnieken en maak je de allerlekkerste producten vanuit de basis, met enkelvoudige ingrediënten en volgens traditionele processen, op een inspirerende en enthousiasmerende wijze. Uiteraard maken we daarbij wel gebruik van moderne productiemethodes.

Wat professionals zeggen:

Inspirerende studieweek

Je staat, op praktische wijze, uitgebreid stil bij de theorie en werkt met je collegabakkers naar een complete showtafel toe aan het einde van de cursus. Veel professionals die bij ons komen, zien het dan ook echt als een studieweek; er is weer even tijd om je helemaal onder te dompelen in het fantastische vak waarin je werkzaam bent. Even weg uit de dagelijkse productie en stilstaan bij het feit dat je trots bent om bakker te zijn!

Inspirerende producten

Onderscheidende kennis

We vinden het belangrijk dat je met de geleerde kennis aan de slag gaat in het bedrijf. Juist daar moet je de onderscheidende kennis uit Zaandam gaan omzetten in verbetering of vernieuwing van je assortiment. Wij geven je de tools en inspiratie, maar je moet zelf de keuze maken op welke manier je ermee verder wilt. En heb je hierbij meer hulp nodig? Dan kan je altijd één van onze docenten inhuren om een volgende stap te maken.

Sociaal Fonds Bakkersbedrijf

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een subsidie op de kosten van de opleiding. Deze cursussen worden in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie (NBA) aangeboden.

Maatwerktraject

Naast het vaste cursusaanbod is het mogelijk om een maatwerktraject te ontwikkelen. Denk aan een maatwerk cursus of gastles. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in maatwerk.

Basiscursus Suiker - gastdocent Peter Remmelzwaal
Basiscursus Suiker - gastdocent Peter Remmelzwaal

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Lees meer
Viennoiserie professionals
Viennoiserie professionals

Ken je hem? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goud-gele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!

Lees meer
Gelegenheidstaarten professionals
Gelegenheidstaarten professionals

Stapeltaarten zijn een trend waar je als bakker niet omheen kunt op dit moment!

Lees meer
Werken met kookstukken
Werken met kookstukken

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Lees meer
Desserttaarten en gebak professionals
Desserttaarten en gebak professionals

Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.

Lees meer
Puur Boulangerie
Puur Boulangerie

Onze meest succesvolle introductiecursus voor professionals die aan de slag willen met brood zonder toevoegingen en met een langer proces.

Lees meer
Vormbonbons
Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
Masterclass Patisserie Frank Haasnoot
Masterclass Patisserie Frank Haasnoot

Altijd al de kunst af willen kijken van vaktechnische uitblinker in de patisserie en World Chocolate Master Frank Haasnoot? Grijp je kans en ga in deze driedaagse masterclass aan de slag met verfijnde patisserie

Lees meer
Tartelettes professionals
Tartelettes professionals

​Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!

Lees meer
Werken met kookstukken
Werken met kookstukken

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Lees meer
Najaarschocolade
Najaarschocolade

Dit jaar scoren met een rationeel te produceren chocoladeassortiment voor de herfst, sinterklaas en kerstdagen?

Lees meer
Desserttaarten en gebak professionals
Desserttaarten en gebak professionals

Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.

Lees meer
Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals
Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Wil jij ook in je basisassortiment meer eigen identiteit uitstralen en de allerlekkerste cakes, beslagen en madeleines maken van eerlijke grondstoffen?

Lees meer
Puur Boulangerie
Puur Boulangerie

Onze meest succesvolle introductiecursus voor professionals die aan de slag willen met brood zonder toevoegingen en met een langer proces.

Lees meer
Allergeenvrij Bakken professionals
Allergeenvrij Bakken professionals

Krijg je ook ontzettend veel vragen van klanten met allergieen of dieten? Leer in deze opleiding op al deze vragen te anticiperen en een geschikt product te maken. De ins en outs over diverse voedselintoleranties komen aan bod.

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
Eclairs en soezen (Pâte à choux) professionals
Eclairs en soezen (Pâte à choux) professionals

Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
Gelegenheidstaarten professionals
Gelegenheidstaarten professionals

Stapeltaarten zijn een trend waar je als bakker niet omheen kunt op dit moment!

Lees meer
Werken met kookstukken
Werken met kookstukken

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Lees meer
IJstaarten
IJstaarten

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.

Lees meer
IJstaarten
IJstaarten

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.

Lees meer
Puur Desem
Puur Desem

Ga na de Puur Boulangerie verder met desems, vertraagde processen en andere granen. Volop vaktechnische verdieping!

Lees meer
11

Mei

Zaterdag

Week 19

Basiscursus Suiker - gastdocent Peter Remmelzwaal

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Lees meer
20

Mei

Maandag

Week 21

Viennoiserie professionals

Ken je hem? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goud-gele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!

Lees meer
27

Mei

Maandag

Week 22

Gelegenheidstaarten professionals

Stapeltaarten zijn een trend waar je als bakker niet omheen kunt op dit moment!

Lees meer
3

Juni

Maandag

Week 23

Werken met kookstukken

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Lees meer
5

Juni

Woensdag

Week 23

Desserttaarten en gebak professionals

Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.

Lees meer
17

Juni

Maandag

Week 25

Puur Boulangerie

Onze meest succesvolle introductiecursus voor professionals die aan de slag willen met brood zonder toevoegingen en met een langer proces.

Lees meer
8

Juli

Maandag

Week 28

Vormbonbons

Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.

Lees meer
16

Augustus

Vrijdag

Week 33

Masterclass Patisserie Frank Haasnoot

Altijd al de kunst af willen kijken van vaktechnische uitblinker in de patisserie en World Chocolate Master Frank Haasnoot? Grijp je kans en ga in deze driedaagse masterclass aan de slag met verfijnde patisserie

Lees meer
2

September

Maandag

Week 36

Tartelettes professionals

​Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!

Lees meer
9

September

Maandag

Week 37

Werken met kookstukken

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Lees meer
9

September

Maandag

Week 37

Najaarschocolade

Dit jaar scoren met een rationeel te produceren chocoladeassortiment voor de herfst, sinterklaas en kerstdagen?

Lees meer
11

September

Woensdag

Week 37

Desserttaarten en gebak professionals

Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de bijbehorende vaktechnieken om in te spelen op de consument anno nu.

Lees meer
11

September

Woensdag

Week 37

Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Wil jij ook in je basisassortiment meer eigen identiteit uitstralen en de allerlekkerste cakes, beslagen en madeleines maken van eerlijke grondstoffen?

Lees meer
23

September

Maandag

Week 39

Puur Boulangerie

Onze meest succesvolle introductiecursus voor professionals die aan de slag willen met brood zonder toevoegingen en met een langer proces.

Lees meer
23

September

Maandag

Week 39

Allergeenvrij Bakken professionals

Krijg je ook ontzettend veel vragen van klanten met allergieen of dieten? Leer in deze opleiding op al deze vragen te anticiperen en een geschikt product te maken. De ins en outs over diverse voedselintoleranties komen aan bod.

Lees meer
25

September

Woensdag

Week 39

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Lees meer
30

September

Maandag

Week 40

Eclairs en soezen (Pâte à choux) professionals

Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
7

Oktober

Maandag

Week 41

Gelegenheidstaarten professionals

Stapeltaarten zijn een trend waar je als bakker niet omheen kunt op dit moment!

Lees meer
7

Oktober

Maandag

Week 41

Werken met kookstukken

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Lees meer
9

Oktober

Woensdag

Week 41

IJstaarten

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.

Lees meer
9

Oktober

Woensdag

Week 41

IJstaarten

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.

Lees meer
14

Oktober

Maandag

Week 42

Puur Desem

Ga na de Puur Boulangerie verder met desems, vertraagde processen en andere granen. Volop vaktechnische verdieping!

Lees meer