Patisserie cursussen

Cursusaanbod patisserie voor thuisbakkers en professionals

Bakery Institute biedt een divers aanbod patisserie cursussen. In de tweedaagse cursussen voor professionals staat een productgroep uit de banketbakkerij centraal, zoals Eclairs en soezen, Cakes en beslagen, Tartelettes of Desserttaarten en gebak. We besteden aandacht aan rationele productie in een bakkerij omgeving. Thuisbakkers kunnen een dagcursus volgen waarin je een specifiek product leert maken, zoals Macarons of Tartelettes, of een meerdaagse cursus waarbij verschillende technieken aan bod komen, zoals American baking of de Introductie Patisserie. Koks en ervaren thuisbakkers die zich willen verdiepen in de patisserie en er in eigen keuken mee aan de slag willen, kunnen terecht bij de 20-daagse cursus. Wil je graag met chocolade leren werken? Kijk dan bij het aanbod Chocolaterie cursussen.

Eclairs en soezen professionals
Eclairs en soezen professionals

Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen en verschillende toepassingen ervan?

Lees meer
Master Patisserie
Master Patisserie

Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong...

Lees meer
Tartelettes
Tartelettes

Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren

Lees meer
Tartelettes professionals
Tartelettes professionals

​Op dit moment helemaal hot: tartelettes! Superstrak of juist iets natuurlijker, het kan allemaal, zolang het maar ontzettend lekker is!

Lees meer
Confiserie
Confiserie

Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.

Lees meer
Vervolg Patisserie
Vervolg Patisserie

Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!

Lees meer
Patisserie 20-daagse cursus
Patisserie 20-daagse cursus

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en...

Lees meer
9-weekse Patisserie opleiding
9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer
American Baking
American Baking

Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt

Lees meer
Puur schuim
Puur schuim

Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze cursus zoomen we in op de wereld van schuim!

Lees meer
Desserttaarten en gebak
Desserttaarten en gebak

Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak

Lees meer
Desserttaarten en gebak professionals
Desserttaarten en gebak professionals

Je profileren met je taart- en gebaksassortiment door uit te blinken met een pure smaak, strak en modern uiterlijk? Leer in deze cursus de...

Lees meer
Macarons
Macarons

Het is dé topper van Parijs: de macaron. De perfectie zit hem in de juiste balans tussen krokant en taai in het koekje en een zachte vulling. Hier...

Lees meer
Introductie Patisserie
Introductie Patisserie

Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het...

Lees meer
Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals
Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Wil jij ook in je basisassortiment meer eigen identiteit uitstralen en de allerlekkerste cakes, beslagen en madeleines maken van eerlijke...

Lees meer
Eclairs en soezen
Eclairs en soezen

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en...

Lees meer
Vegan patisserie
Vegan patisserie

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met...

Lees meer
Vegan patisserie professionals
Vegan patisserie professionals

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. Veel consumenten denken met een plantaardig dieet een gezonde keuze te maken en volgen...

Lees meer
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis
Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter...

Lees meer
Chefsdagen
Chefsdagen

Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan? Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn...

Lees meer
Cakes en rijke beslagsoorten
Cakes en rijke beslagsoorten

Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine...

Lees meer
Bladerdeegproducten
Bladerdeegproducten

Leer in deze tweedaagse cursus zelf bladerdeeg maken en verwerk het tot zowel zoete als hartige producten: van saucijzenbroodje tot vanilleflan.

Lees meer