Praktische informatie

cursussen

Bereikbaarheid en overnachten

  • Je vindt Bakery Institute in de oude chocoladefabriek van Verkade aan de Westzijde 172E, 1506 EK in Zaandam. De routebeschrijving vind je hier.
  • Je kunt 30 minuten voordat de les begint binnenlopen via de ingang aan het binnenplein. We vragen je om uiterlijk 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn.
  • Parkeren kan op de terreinen links en rechts van de school achter de slagboom. We mogen je een gereduceerd parkeertarief aanbieden. Je ontvangt van ons (dagelijks) een kortingskaart. Hiermee betaal je €1,00 per uur in plaats van €2,50. Gratis parkeren in de omgeving is mogelijk op 10-15 minuten loopafstand. Vul op de website parkmobile.nl/ locaties ons adres in (Westzijde 172E) en bekijk waar de zone van betaald parkeren eindigt.
  • Een overzicht met overnachtingsmogelijkheden in de regio kun je bij ons opvragen. Studenten die bij het ZaanInn hotel overnachten ontvangen 10% korting. Geef dit bij het hotel aan bij de boeking. Het is eventueel mogelijk om je auto gedurende meerdere dagen op ons terrein te laten staan.

Faciliteiten en tijden

  • Je ontvangt tijdens de opleiding een naamsticker, schort, lesboek, pen en big shopper.
  • Er zijn kleedkamers en lockers om je spullen in op te ruimen.
  • Een lunch en overige catering wordt door ons verzorgd. Mocht je dieetwensen hebben of vegetarisch eten, geef dit dan even door voor de start van de opleiding.
  • De starttijd van de opleiding staat vermeld in de bevestigingsmail. We proberen rond 15.30 uur klaar te zijn, maar het kan iets vroeger of later worden.
  • Alle benodigde grondstoffen, gereedschappen en machines zijn in de school aanwezig. Je bent met elkaar verantwoordelijk voor het schoonhouden van je werkplek en de gereedschappen, ook het afwassen hoort daarbij.

Kleding en uiterlijk

  • Draag een lange broek en shirt of top waarin je makkelijk kunt bewegen of neem je bakkersvakkleding mee. Je krijgt van ons een schort.
  • Draag geen sieraden, deze kunnen opgeborgen worden in de lockers.
  • Zorg dat je nagels kortgeknipt en schoon zijn en draag geen nagellak en/of gelnagels.
  • We moedigen iedereen aan om veiligheidsschoenen te dragen, en anders schoenen met een goed profiel voor eventuele gladde en natte vloeren.

Betalingen en voorwaarden

  • De leveringsvoorwaarden vind je op de website van Bakery Institute.
  • De opleidingen van Bakery Institute zijn btw-vrij. Op grondstoffen geldt een tarief van 9% btw. De actuele prijzen staan vermeld op de website en zijn inclusief btw.
  • We vragen je om het factuurbedrag 14 dagen na factuurdatum te voldoen onder vermelding van het factuurnummer op rekeningnummer NL48RABO 0132 874 350 , t.n.v. Bakery Institute.
  • Voor deelnemers waarvan de werkgever afdraagt aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf (SFB) verzorgt de Nationale Bakkerij Academie (NBA) de facturatie na afloop van de opleiding incl. btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 3 weken voor de cursusdatum. Binnen de periode van 3 weken wordt er door de NBA volledig gefactureerd voor het bruto bedrag.

Protocol Corona

Om onze lessen op een verantwoorde manier te kunnen geven ten tijde van de corona crisis, vragen we je ons protocol met aandacht te lezen. Levert het vragen op, stel deze dan voorafgaand aan de start van de cursus. Gedurende de landelijke lockdown zijn onze cursussen opgeschort, cursisten zijn hierover geinformeerd (dd. december 2020).

Algemene regels

  • Bij verplaatsen en in de les worden mondkapjes gedragen
  • Bij verkoudheid of andere ziekteverschijnselen blijf je thuis. Neem tijdig contact met ons op en maak een afspraak om de cursus in te halen
  • Was je handen regelmatig met water en zeep en desinfecteer je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes of tork-rol en gooi dit direct weg
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter afstand en spreek iemand erop aan als je ervaart dat hij/zij te dichtbij jou staat

Entree

  • Bij twee cursussen op één dag zullen deze niet gelijktijdig starten om inloopdrukte te voorkomen. Houd je aan het inloop timeslot zoals vermeld in de introductiemail
  • Desinfecteer je handen direct bij binnenkomst
  • Neem direct de trap omhoog en berg je spullen op in een kluisje
  • De kleedkamer is toegankelijk voor 1 persoon per keer
  • Toegang tot het leslokaal is via de trap naast de lift

Les

  • In het leslokaal worden mondkapjes gedragen
  • We werken met 1 persoon per werkbank, of 2 personen uit één huishouden
  • De afweegbank is door maximaal 2 personen te gebruiken (1,5 mtr afstand)
  • Materiaal mag gedeeld worden, maar vermijd direct contact
  • Uitleg aan de docentenwerkbank vindt plaats binnen de 1,5mtr
  • De houten schuifdeur tussen de lokalen wordt niet gebruikt als er twee cursussen plaatsvinden
  • Er kan maximaal 1 persoon tegelijk bij de oven staan
  • De spoelkeuken is toegankelijk voor 2 personen tegelijk (1,5 mtr), was zoveel mogelijk af in het lokaal

Pauze

  • Pauzeren? Gebruik de trap bij de entree
  • Was je handen voor en na de pauze met zeep of desinfecteer ze
  • We lunchen in twee aparte groepen: in de kantine en in de vergaderruimte
  • De lunch vindt plaats in buffetvorm
  • Naar het leslokaal? Gebruik de trap bij de lift

Extra Bakery Institute maatregelen

  • Extra schoonmaak van contactpunten zoals leuningen, deurknoppen, koffiezetapparaat
  • Dagelijks schoonmaak door extern professioneel schoonmaakbedrijf met extra aandacht voor desinfectie

Heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen. Wij kijken uit naar je komst! Bekijk ook eens onze brochure, bedrijfsvideo en volg ons op Facebook en Instagram.

Tot ziens in Zaandam! Team Bakery Institute