Gerard Blaauw

Docent Patisserie & Chocolaterie

Gerard Blaauw

Gerard is sinds 2015 werkzaam bij Bakery Institute als docent voor patisserie en chocolaterie. Hij wist al heel vroeg dat hij bakker wilde worden. “Door een basisschool-uitje naar een bakkerij was ik vastberaden banketbakker te worden. Op mijn 14e werkte ik op zaterdagen en vakanties in de bakkerij. Na de middelbare school lieten mijn ouders mij naar de bakkerijschool gaan. Iets wat totaal niet in onze familie voorkwam. Inmiddels werk ik al ruim 20 jaar in de bakkerijsector.”

Veel carrière-switchers hadden vroeger dezelfde droom, maar kozen toch voor een ander vak omdat dat destijds van hen verwacht werd. “Om deze groep les te geven is heel bijzonder. Je bouwt echt een band op, ziet mensen zekerder worden en vaktechnisch groeien. Na de opleiding kom je ze weer tegen en beschouw je elkaar meer als collega’s. Als mensen succesvol worden en uiteindelijk zelfs een eigen onderneming starten, kan ik daar wel trots op zijn.”

“De verschillende doelgroepen lesgeven maakt het werken bij Bakery Institute interessant en afwisselend. In één week kan het soms zo zijn dat je een productontwikkeling doet, een bakker begeleidt met een nieuw assortiment voor meerdere winkels en iemand voor het eerst een spuitzak leert vasthouden. Iedereen heeft een andere achtergrond en verhaal maar ze delen dezelfde passie voor het vak. Dat vind ik het mooie aan mijn werk.”