François Brandt

Docent Boulangerie en Patisserie

François Brandt

François is vanaf de start betrokken bij Bakery Institute en geeft les in de boulangerie en patisserie. De Wereldkampioen Sierstukken die in 2016 toetrad tot de prestigieuze ‘Elite de la Boulangerie International’ ziet het begeleiden van studenten als dankbaar werk. “Het mooiste vind ik het om mensen aan het denken te zetten. Ze overtuigen van hun keuze en zien hoe ze zich ontwikkelen, tijdens onze cursussen en opleidingen maar ook daarna als bakker in een bedrijf of als ondernemer. Het geeft veel voldoening dat we onze studenten hebben geholpen om hun toekomstdroom te realiseren.”

François ziet ook de impact die het heeft op de bakkerijsector: “Je merkt dat er beweging ontstaat in de branche. De consument weet steeds beter wat hij wil, de vraag naar biologisch brood en desembrood groeit, en bakkerijen worden zich steeds bewuster van kwaliteit en vakmanschap.”

Behalve in Zaandam is François ook regelmatig op andere plekken in binnen- en buitenland te vinden, bijvoorbeeld voor kennissessies op scholen en consultancytrajecten in bakkerijen. “Juist die afwisseling maakt het werk zo leuk. Of ik nu op een beurs sta, in bestaande bakkerijen kom of help nieuwe bedrijven op te zetten, ik probeer altijd mijn kennis en passie te delen en mensen enthousiast te maken voor het vak.”